A Budaörsi 2i SC női asztalitenisz csapata zsinórban hetedszer érmes a Magyar Bajnokságban

(Budaörs, 2016. május 3. – Budaörsi Infó) A Pergel Szandra, Fazekas Mária, Peterman-Varga Tímea összeállítású csapat bajnoki címvédőként érkezett Pécsre, ahol április 30-án és május 1-én rendezték meg a 2015/2016-os Extra Liga Négyes Döntőjét.

 

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának  kitűzött célja a most befejeződött bajnoki szezonban az éremszerzés volt.  A bajnokság alapszakaszának végeredménye alapján a Final Four elődöntőjében megismétlődött az előző bajnoki kiírás döntője, a holland nemzetiségű kínai idegenlégióssal felálló Postás SE volt az ellenfél.

Pergel Szandra és Fazekas Mária egész évben hibátlan páros teljesítményt nyújtottak, veretlenségüket ezen a mérkőzésen is megőrizték, 3:2 arányban legyőzték a Braun Éva-Kertai Rita alkotta párost.

A várakozásnak megfelelően Li Jiao mindhárom egyéni mérkőzését megnyerte, a Postás élve azzal a lehetőséggel, hogy az ő játékoskeretük sokkal bővebb, összesen 5 játékost szerepeltetve 6:4 arányban megnyerte a mérkőzést. A BSC csapata 3 játékossal játszotta végig az egész bajnoki szezont, az elődöntőben mindenki nyert 1 egyéni mérkőzést.

A tavalyi erőn felüli bravúrt idén nem tudták megismételni, a papírformának megfelelően a Postás jutott a döntőbe.

A vasárnapi napon a BSC számára az a feladat maradt, hogy a harmadik helyért kiírt mérkőzésen legyőzze az Erdért SE csapatát, és megszerezze a bajnoki bronzérmet.

A csapaton úrrá lett a csalódottságon és a fáradtságon, és kiváló teljesítménnyel, magabiztosan nyerte meg 7:0-ra a mérkőzést, és mint ahogy 2010 óta folyamatosan minden évben idén is felállhatott a csapatbajnoki dobogóra.

A bajnoki döntőt a Szekszárd csapata fölényesen nyerte meg a Postással szemben, és két kínai játékost, valamint két magyar válogatott játékost a soraikban tudva lettek aranyérmesek.

 

A csapat a bronzéremmel elérte a Budaörsi Sport Club Elnöksége és az Asztalitenisz Szakosztály vezetése által kitűzött célt. A BSC büszke arra, hogy évről évre magas szinten tudják képviselni az egyesületet és Budaörs Városát!

A magyar bajnokság is hasonló irányba mozdult el, mint az európai asztalitenisz, azaz az idei ezüstérmesnél egy ázsiai játékos, az idei aranyérmesnél pedig két ázsiai játékos szerepelt.

 

bsc2

A 2015/2016-os női asztalitenisz Extra Ligában bronzérmes Budaörsi 2i SC (balról: Peterman-Varga Tímea, Fazekas Mária, Pergel Szandra-játékosok, Bachman Péter, Harczi Zsolt-edzők)

 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.