I. Budaörsi Pilates és egészségnap

(Budaörs, 2016. április 27. – Budaörsi Infó) 2016. május 7-én rendezik meg Budaörösn az első Pilates és egészség napot a Városi Ifjúsági Klubban. Felnőtt és gyermek programok is lesznek egyaránt. A belépés ingyenes!

 

 

Az egészségnap ötlete Kuti Krisztinától származik akik 8 éve oktat pilatest és 16 éve dolgozik a Marcipán SE edzőjeként gyerekekkel.

 

“Rengeteg gyerek és felnőtt fordult meg ez idő alatt a kezeim között. Sajnos az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan küzdenek különböző mozgásszervi problémákkal.

A gerincferdülés alap, a meggyengült,túl laza ízületi szalagok miatt sokszor alakulhat ki másodlagosan porckárosodás. Legtöbbször a kibicsaklott bokák, kimozdult vállak, könyökök előbb-utóbb mozgáskorlátozottsághoz vezetnek.

Még a gyerekeknél is. A gerincsérvről ne is beszéljünk. Szóval úgy gondolom, ha már Joseph Pilates megalkotott egy ilyen rendkívül hatékony módszert az úgynevezett mély izmok erősítésére odafigyelve a gerinc stabilizálására és az ízületek védelmére, akkor mindenkinek meg kell ismerni ezt a módszert. Ha sportoló akkor többek között azért mert kiküszöbölheti az esetleges sérüléseket, illetve a gyorsabb rehabilitáció érdekében.

Ha idősebb akkor azért, hogy az ízületi fájdalmakat csökkentse és visszaszerezhesse a mozgékonyságát. Ha nem sportol, akkor pedig azért, hogy a teste izomrendszerét fitten tartsa. Szerencsére egyre többen felismerik, hogy az egészségesebb étkezés mellett kulcsfontosságú a tudatosan felépített mozgás is! Ebben szeretnék segíteni! Ezért kerül megrendezésre az ingyenes Pilates és egészségnap május 7-én, a Pilates Világnapján.

Mindenkit várunk szeretettel, aki szeretné megismerni a pilates-módszert, praktikus érdekes tanácsokat kapni az étkezéshez és a pozitív szemléletmódhoz.

Tegyünk közösen egy lépést a testi-lelki egészségünk felé.”

 

 

pilates_webre2

Programok:

1. Dr. Kígyós Éva pszichológus, országszerte ismert előadó

 

TEDD BOLDOGABBÁ AZ ÉLETED!

“Valamennyien vágyunk a boldogságra és legtöbben úgy gondoljuk, hogy ezt van akinek meg adja az élet, de van akinek nem. Pedig ez nem így van. Magunk is sokat tehetünk azért, hogy közelebb kerüljünk a vágyott élethez. Az előadásban a gondolatok hatalmáról és a boldog élettel való összefüggéseiről szerezhetnek elméleti és gyakorlati ismereteket a hallgatók.”

 

 

2. Cserneky Krisztián természetgyógyász

 

ANYAGCSERETÍPUS- MÉRÉS

“A Metabolic Typing egy olyan táplálkozási módszer, amely az anyagcsere típus megállapításán alapul. A különböző típusok számára mások az ajánlott, kevésbé ajánlott és tiltott ételek. Ha valaki ennek megfelelően alakítja étrendjét, fogyókúra nélkül képes elnyerni ideális testsúlyát. S mivel az elfogyasztott élelmiszer hat az idegrendszerre és a hormonális rendszerre is, befolyásolja a hangulatot és a lelkiállapotot is.”

 

 

pilates_webre

 

 

3. Pilates óra Kuti Krisztinával

 

Gyerek program:

SZÖCSKE ÉS TÜCSKE A TINTAERDŐBEN

Interaktív zenés gyermekjáték 45 percben

Szabad Ötletek Színháza közreműködésével (www.szoszin.hu)

 

Előadják: Túróczy Éva és Bor Viktor

 

Közös játék a gyerekek bevonásával énekekkel, versekkel, rajzokkal.

“A játék az különös gömbölyű, gyönyörű!

Tavasz van! Ébred a fű, fa, virág.

Tudsz-e rajzolni kiskutyát?

Nyisd ki szemed, nyisd ki szíved.

Ismered-e a természetet? “

 

Játékos pilates óra Kuti Krisztinával

 

pilates_egeszsegnap

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.