Taxis demonstráció miatt lezárások várhatók a belvárosban

2016. április 26-án (kedden) 9 órától kora délutánig útlezárások várhatók a belvárosban, mert taxis szervezetek demonstrációt jelentettek be.

 

 

A résztvevők reggel 8 és 9 óra között a Hősök terén gyülekeznek, ahonnan a Hősök tere–Dózsa György út–Thököly út–Rákóczi út–Erzsébet körút–Teréz körút–Oktogon–Andrássy út–József Attila utca–Széchényi István tér–Lánchíd–Clark Ádám tér–Fő utca–Bem rakpart–Batthyány tér–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd útvonalon jutnak el a Széchényi István térig. Amennyiben a résztvevők létszáma indokolja, a demonstráció útvonalát lezárják; a forgalom korlátozásának tényleges mértékével kapcsolatban kedden a kozut.bkkinfo.hu oldalon, vagy a BKK Facebook-oldalán kaphatnak pontos tájékoztatást. Nagyobb lezárások esetén a 16-os busz ideiglenesen az Erzsébet hídon, míg a 105-ös busz a Margit hídon át, módosított útvonalon közlekedik.

Várhatóan 9:30 és 12:30 között, amennyiben a demonstráción résztvevők létszáma indokolja a Lánchíd teljes lezárását, a 16-os és a 105-ös busz módosított útvonalon közlekedik.

 

16-os busz

A Deák Ferenc tér M felé tartó 16-os busz a Krisztina tér és a Széchenyi István tér között az Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Krisztina körút–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Váci utca–Március 15. tér–Pesti alsó rakpart módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Széchenyi István tér megállót. A terelt útvonal-szakaszon a 16-os buszra ideiglenesen az alábbi megállókban lehet felszállni:

Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállója,
Döbrentei tér: az 5-ös és a 178-as busz megállója,
Március 15. tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es busz megállója,
Eötvös tér: A Pesti alsó rakparton a Széchenyi István tér előtt, a Kossuth Múzeumhajó mellett.
A Széll Kálmán tér M felé tartó 16-os busz a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között az Erzsébet tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Attila út–Mikó utca–Tábor utca–Palota út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér és a Donáti utca megállót. A terelt útvonval-szakaszon a 16-os buszra ideiglenesen az alábbi megállókban lehet felszállni:

Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállóhelye,
Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as busz megállóhelye,
Március 15. tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es busz megállóhelye,
Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as busz megállóhelye,
Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállóhelye,
Alagút utca: az 5-ös busz megállóhelye.
105-ös busz

A Gyöngyösi utca M felé közlekedő 105-ös busz a Krisztina tér és a Dózsa György út között az Attila út–Vérmező út–Margit körút–Bem rakpart–Margit híd–Jászai Mari tér–Szent István körút–Nyugati tér–Váci út–Ferdinánd híd–Podmaniczky utca–Munkácsy Mihály utca–Szondi utca–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hősök tere módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Clark Ádám tér és a Bajza utca M közötti megállókat. A terelt útvonal-szakaszon a 105-ös buszra ideiglenesen az alábbi megállókban lehet felszállni:

Alagút utca: az 5-ös autóbusz megállója,
Korlát utca: az 5-ös autóbusz megállója,
Körmöci utca: az 5-ös autóbusz megállója,
Széll Kálmán tér: a 39-es autóbusz megállója,
Mechwart liget: a 960-as autóbusz megállója,
Jászai Mari tér: a 9-es, a 26-os, a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz megállóhelye,
Nyugati pályaudvar M: végállomási leszállóhely a Váci úton,
Szinyei Merse utca: a 72-es trolibusz megállója,
Bajza utca: a 72-es trolibusz megállója,
Munkácsy Mihály utca: a 72-es trolibusz megállója,
Honvédkórház (Hősök tere M): a 72-es trolibusz megállója.
Az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös busz a Dózsa György út és a Mészáros utca között a Szondi utca–Bajza utca–Podmaniczky utca–Teréz körút–Nyugati tér–Szent István körút–Margit híd–Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Attila út–Mikó utca–Krisztina körút–Krisztina tér módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Hősök tere M és a Krisztina tér közötti megállókat. A terelt útvonal-szakaszon a 105-ös buszra ideiglenesen az alábbi megállókban lehet felszállni:

 

Honvédkórház (Hősök tere M): a 72-es trolibusz megállója,
Rippl-Rónai utca: a 72-es trolibusz megállója,
Bajza utca: a 72-es trolibusz megállója,
Szinyei Merse utca: a 72-es trolibusz megállója,
Ferdinánd híd (Izabella utca): a 72-es trolibusz megállója,
Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca): a 72-es trolibusz megállója,
Nyugati pályaudvar M: a 9-es busz megállóhelye,
Jászai Mari tér: a 9-es busz megállóhelye,
Margit híd, budai hídfő H: a 91-es, a 191-es és a 291-es busz megállóhelye,
Mechwart liget:a 960-as autóbusz megállója,
Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbusz megállója,
Széll Kálmán tér M: az 5-ös autóbusz megállója,
Körmöci utca: az 5-ös autóbusz megállója,
Mikó utca: az 5-ös autóbusz megállója.
A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is.

A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el.

A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen. (BKK)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.