Jöjjön el, tervezzük együtt a várost!

(Budaörs, 2016. április 21. – Budaörsi Infó) 2016. április 25-én játékos várostervezésre várja a város lakóit az önkormányzat, és a Főépítészi Iroda! Arra kérnek mindenkit, hozzon magával egy Budaörsre jellemző apróságot, amelyekből a rendezvényen elkezdik építeni a budaörsi emlékek falát. Szereti Ön Budaörsöt? Most elmondhatja, hogy miért, és mitől szeretné még jobban. A program délután 4 órakor kezdődik a Budaörsi Városházán.

 

 

Programok:

Az aula kövezetét egy hatalmas Budaörs térképpel borítják be, ahol Wittinghoff Tamás polgármester és Csík Edina főépítész társaságában bárki bejelölheti kedvenc helyeit, illetve hogy hol, mit fejlesztene a városban.

Nagyméretű „varázskockákra” lehet felírni, milyennek szeretnék látni Budaörsöt 2-5 vagy akár 15 év múlva.

Amíg a nagyok gondolkodnak, a kicsiket várja a városházi játszóház.

A rendezvényen debütál a budaörsi emlékek fala!

Hozzon magával egy emléket, egy régi fotót, egy terítőt, kisebb festményt, képeslapot, bármi tipikusat Budaörs múltjából, vagy időtálló érdekességet a jelenéből (max. 30×30 cm-eset).

Szelfi a Városháza teraszán – legyen Önről is olyan fotó, ahol Budaörs látképe adja a hátteret!

A rendezvényen fotómontázs pályázatot is hirdetnek a szervezők.

Készítsen fotókból montázst, hogy milyennek szeretné látni Budaörsöt 2030-ban, vagy mit látott a nagyvilágban, amelyet Budaörsön is érdemes lenne kipróbálni a jövőben!

Az alkotását 2016. május 5-éig kell elküldeni a Főépítészi Irodára, „Fotómontázs pályázat” jeligével! (Budaörsi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda, 2040 Budaörs, Szabadság út 134., 2030tavlatok@budaors.hu)

A rendezvény az Integrált Településfejlesztési Stratégia készítésének fontos mérföldköve, elsődleges célja, hogy a budaörsieket játékos formában vonja be az önkormányzat a várostervezés folyamatába.

A következő fél évben számos programot, akciót szerveznek, hogy megismertessék a tervezési folyamatot a lakossággal, és megtudják a véleményüket.

 

(Budaörsi Infó / forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.