Megszűnik a szerdai árusítás a Budaörsi Gazdapiacon

(Budaörs, 2016. április 20. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Gazdapiacról már sokszor olvashattak hírportálunkon és nyomtatott újságunkban is. Szerkesztőségünk a kezdetektől nyomon követte a piac sorsát. A legfrissebb információink szerint 2016. április 20-án, szerdán már nem lesznek árusok a lakótelepi Gazdapiacon. Szombatonként azonban a továbbiakban is a megszokottak szerint várja a vásárlóit. 

 

 

2015. nyarán a Zsámbék-Medence és térsége Gazdakör segítségével a Magyar Piac Szövetkezet Budaörs Város Önkormányzatától írásban kérte, hogy tegyék lehetővé számukra, hogy ne csak egy napon, hanem heti két alkalommal biztosítsanak számukra lehetőséget arra, hogy árusíthassák termékeiket a lakótelepi piacon.

Az elképzelés megvalósult, amit már oly régóta szerettek volna a gazdák. Az első szerdai piacnap 2015. december 16-án volt a budaörsi lakótelepen, a megszokott helyen a Patkó utcai parkolóban.

Azonban a Gazdakör úgy döntött, hogy a továbbiakban már csak egy napon szeretnének árusítani a lakótelepen.

Kisberk Balázs, a Zsámbék-Medence és térsége Gazdakör elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a továbbiakban csak a szombati piacra szeretnének összpontosítani.

 

budaorsi_piac_megnyito30

 

A piacon áruló gazdákkal történt egyeztetések után arra jutottak, hogy a két piaci napot egyre csökkentik egyenlőre, viszont tervezik a közeljövőben, hogy egy másik helyszínen szintén árusítanának gazdatermékeket. Ezzel kapcsolatban azonban még bővebb információt nem árult el a Gazdakör elnöke.

“A tavaszi munkálatok miatt a gazdák jelezték a Gazdakör felé, hogy nem tudják megoldani a két napos piaci nyitva tartást, ezért úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban csak szombatonként üzemeltetjük a piacot. Számunkra nagyon fontos, hogy az eladók és a vásárlók is elégedettek legyenek. A vásárlóknak kárpótlásként a szombati piac napon hétről hétre színesebb programokkal fogunk kedvezni.”

 

A szombati Gazdapiac a továbbiakban is a megszokott időben és helyen üzemel, a budaörsi lakótelepen 7 órától .

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.