Vigyázat telefonos csalók!

Ne dőljenek be a telefonálónak! Ha nem vettek részt nyereményjátékon, biztosan nem nyerhettek!

2016. április 13-án egy 81 éves fehérgyarmati asszony tett bejelentést a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságon, akit előző este egy eddig ismeretlen tettes megpróbált becsapni. Telefonon azzal hívta fel egy ismeretlen férfi, hogy 150.000 forintot nyert egy nyereményjátékon. A pénzt egy bank automatánál tudja felvenni, miközben ő telefonon adja a tranzakcióhoz szükséges utasításokat.

Az asszony azonban gyanút fogott és közölte a hívó féllel, hogy nem tart igényt a nyereményre és bontotta a vonalat. A sértett gyanakvásának köszönhetően az ismeretlen tettesnek nem sikerült kárt okozni. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság a hölgy bejelentése alapján csalás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, hogy ha hasonló telefonhívást kapnak, ne teljesítsék a telefonáló kérését! Ha nem vettek részt nyereményjátékon, akkor biztosan nem is nyerhettek. Amennyiben részt vettek nyereményjátékon tájékozódjanak a játék szervezőjének internetes oldalán vagy telefonszámán.

A rendőrség tapasztalata alapján a csalók újabb és újabb hamis állításokat találnak ki, amivel megpróbálják becsapni a gyanútlan embereket. Hivatkozhatnak a már említett nyereményre, bajba jutott gyermekükre, unokájukra, hogy csak néhányat említsünk. A rendőrség azt kéri, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnek, ne teljesítsék a telefonáló kérését és értesítsék a Rendőrséget. Bejelentést tehetnek a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy az ingyenesen hívható és a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán.

(Forrás: police.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.