Asztalitenisz olimpiai selejtező – Felemás a magyarok sorsolása

Verhető és nehéz ellenfeleket is kaptak a magyar asztaliteniszezők a svédországi Halmstadban zajló európai olimpiai selejtezőtorna szerda délutáni sorsolásán.

 

A legelőkelőbben jegyzett magyar játékos, a világranglistán 39. Póta Georgina tizedik kiemeltként csak csütörtökön kezdi meg szereplését a versenyen. Első ellenfele a D jelű nyolcas táblán az ITTF rangsorában mindössze 263. bolgár Anelia Karova lesz. Minden táblán három meccset kell nyerni ahhoz, hogy valaki már csütörtökön riói kvótához jusson.

A csoportját három győzelemmel megnyerő Lovas Petra a lengyelek paralimpiai bajnokával, Natalia Partykával kezd az E jelű nyolcasban, őt már többször megverte a múltban. A lengyel játékos jelenleg a 76. a világranglistán, Lovas a 99. A harmadik magyar női játékos, Pergel Szandra (114.) szintén verhető ellenfelet kapott a cseh Hana Matelova személyében, aki 83. a világranglistán. A budaörsiek asztaliteniszezője a C jelű táblára kapott besorolást.

Ami a férfiakat illeti, a csoportjában a számára szerencsétlen körbeverések miatt csupán harmadikként záró Kosiba Dániel (120.) nagyon erős riválist kapott a D táblán, a negyedik helyen kiemelt horvát Andrej Gacina (19.) lesz az ellenfele, míg a magyar bajnok Lakatos Tamás – aki másodikként zárt a négyesében – a lengyel Jakub Dyjassal (44.) kezd a H nyolcasban. Tőlük bravúr lenne a győzelem, a csoportját megnyerő Pattantyús Ádámnak (81.) viszont a papírforma alapján nem jelenthet gondot a spanyol Alvaro Robles (117.) legyőzése a B táblán.

Szerdán a csoportok utolsó fordulóit rendezték a Halmstad Arenában, a csütörtökön kezdődő főtáblás küzdelmekben a csoportok első három-három helyezettje folytathatja szereplését. A 16 kiemelt a legjobb 64 között kezd.

A svédországi tornán mindkét nemnél tíz-tíz – országonként legfeljebb kettő – egyéni olimpiai indulási jog talál gazdára.

A szerdai sorsolás után csütörtökön nyolc darab nyolcas táblán kieséses rendszerben folytatódik a játék, a táblák győztesei a nap végére, azaz három megnyert meccsel kvótát szereznek. A többiek – 56 játékos – pénteken ismét nekirugaszkodnak két 32-es táblán (az előző napi nyolc döntő vesztese kiemeltként itt csak a második körben kezd), és kieséses rendszerben szombat délutánra eljutnak a döntőkig, amelyek győztesei ugyancsak készülhetnek az ötkarikás játékokra.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.