Szita Dóri, a maximalista művészpalánta

(Budaörs, 2016. április 7. – Budaörsi Infó) 2016. április 6-án nyílt meg Szita Dóri kiállítása a Városi Ifjúsági Klubban. Aki nem tudott elmenni a megnyitó ünnepségre annak 2016. április 30-ig van még lehetősége megnézni a képeit.

 

 

Szita Dóriról már olvashattak korábbi cikkünben. Ő az a 14 éves kesjáros diák, aki nem csupán a művészetekben de a sportban is kiemelkedő eredményeket ér el. Tanárai szerint ő minden nevelő álma.

Kiállítását tanárai Buda Zsuzsa és Gombás Mónika nyitották meg. A megnyitón fellépett a Lousiana Double (Apáti Ádám és Pintér Zsolt) zenekar.

 

szita_dori_varosi_ifjusagi_klub9

Buda Zsuzsa

 

 

szita_dori_varosi_ifjusagi_klub4

Lousiana Double

 

 

Dóri Gombás Mónikához jár rajz szakkörre, és a tanárnő elmondása szerint már öt éves kora óta kíséri figyelemmel a művészpalántát.

“Dóri egészen pici kora óta rajzol és fest. A szülei sosem erőltették, ő saját magától vesz részt ezeken a foglalkozásokon. Nagyon alapos és precíz munkát végez mindig.

Rajztáborba és rajtszakkörre is jár, és ezen felül még otthon is fest és rajzol, rengeteg sokat gyakorol.

 

szita_dori_varosi_ifjusagi_klub6

Gombás Mónika

 

Az ő rajz stílusára leginkább az aprólékosság jellemző. A munkái már-már fotó-realisztikusak.

Akár híres festő is lehet, ez csak rajta múlik. Az élet mindenkinek ad jó kártyákat, a kérdés csak, hogy ki hogyan használja fel őket.

 

szita_dori_varosi_ifjusagi_klub2

szita_dori_varosi_ifjusagi_klub3

 

Ha úgy dönt, hogy nem ezt a művészeti ágat választja hivatásául, szerintem ő hétvégenként akkor is fog alkotni. Úgy gondolom, hogy nagyon jó az, ha az ember a saját alkotásaival díszíti fel például a szobáját, mert ez az önbecsülését is növeli.

 

szita_dori_varosi_ifjusagi_klub1

 

A mai világ pont erről szól, hogy valósítsd meg önmagad, és teljesedj ki.

A művészet ebben segít, mindezek mellett kirángat a negatív dolgokból, a rossz hangulatból. Amikor alkotsz az olyan, mint amikor egy mély tengerbe merülsz bele, eltűnik a külvilág, a gondok a bajok és csak te vagy.”

 

szita_dori_varosi_ifjusagi_klub7

 

Szita Dóri elmondta, hogy nagy boldog, hogy kiállíthatta a képeit és reméli, hogy bár ez volt az első, de nem az utolsó kiállítása. 

 

szita_dori_varosi_ifjusagi_klub8

 

“Rám leginkább az jellemző, hogy maximalista vagyok. Ez a képeimnél is jól látszik. Egy képen akár több hónapot is dolgozok, hogy tökéletes legyen.”

 

A kiállítás fantasztikusan sikerült, nagyon sok érdeklődő érkezett.

 

 

szita_dori_varosi_ifjusagi_klub10

További sok sikert kívánunk!

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.