Elsősegélynyújtó verseny lesz Budaörsön

(Budaörs, 2016. április 6. – Budaörsi Infó) 2016. április 5-én bejárást tartottak a Magyar Vöröskereszt Pest megyei munkatársai a budaörsi 1. Számú Általános Iskolában, hiszen nemsokára városunk ad otthont a 45. Országos Elsősegélynyújtó verseny Pest megyei fordulójának.

 

 

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése.

Idén 45. alkalommal kerül megrendezésre a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó verseny, amit a budaörsi 1. Számú Általános Iskolában bonyolítanak le.

2016. április 5-én ezzel kapcsolatban Simsik Zsuzsannával, az iskola igazgatójával egyeztettek a szervezet képviselői.

 

voroskereszt_bejaras_1Szamualtalanosiskola2

 

Az egyeztetésen részt vett a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt két kiemelt képviselője: Bodnár Zsanett és Dávid Kitti, Gáspárné Csókás Rita megyei elsősegélynyújtás koordinátor, Gerzsenyi István, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének igazgatója, Lovászi Anett titkárságvezető, megyei mozgalmi-, ifjúsági- és önkéntes koordinátor, Nagy Éva, az 1. sz. Területi Szervezet munkatársa, Májer Emese, megyei sajtó- és PR megbízott, Varga József, logisztikai ügyintéző.

 

voroskereszt_bejaras_1Szamualtalanosiskola3

 

Gerzsenyi Istvántól megtudtuk, hogy a versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdették meg, három kategóriában:

GYERMEK KATEGÓRIA – köznevelési intézményben 5-8. évfolyamon tanulói jogviszonnyal rendelkezők,
IFJÚSÁGI KATEGÓRIA – köznevelési intézményben 9-13. évfolyamon tanulói jogviszonnyal rendelkezők,
FELNŐTT KATEGÓRIA – olyan 18 év feletti személyek, akik nem hivatásos mentésügyi dolgozók, nem rendelkeznek egészségügyi szakképesítéssel, nem hivatásszerűen egészségügyi dolgozó, nem rendelkeznek hallgatói jogviszonnyal egészségügyi típusú felsőoktatásban.

Az elsősegélynyújtó verseny a társadalmi elsősegélynyújtás fejlődését és népszerűsítését szolgálja, ezért a versenyen kizárólag laikus elsősegélynyújtók vehetnek részt.

A verseny 3 fordulóból áll (területi forduló, megyei forduló, országos döntő). Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba.

A megyei döntőre Budaörsön 2016. május 28-án kerül sor, ahol imitátorok különböző káresetek helyszíneit rendezik majd be, ahol a versenyzőknek egy feladata lesz csupán, hogy életet mentsenek. Sok sikert kívánunk előre is a lelkes csapatoknak.

 

voroskereszt_bejaras_1Szamualtalanosiskola4

 

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők.

A részletes programokról hamarosan bővebben is olvashatnak a Budaörsi Infón.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.