A Máriavölgy utcai építkezéssel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott a budaörsi Fidesz

(Budaörs, 2016. április 5. – Budaörsi Infó) 2016. április 5-én a budaörsi Fidesz sajtótájékoztatót tartott a Máriavölgy utcában, amelynek témája: Egy éve kezdődött a Kőhegy-rombolás. Az üggyel kapcsolatban kikértük Budaörs Város Önkormányzatának állásfoglalását is.

 

 

2015. március 17-én a Budaörsi Infó Online-on jelent meg először Budaörsön hír arról, hogy a „Kőhegyet bontják”. Ebben a cikkünkben olvashattak arról, hogy az építkezés vezetője elmondja, hogy minden szükséges engedélye megvan ahhoz, hogy egy háromlakásos társasház felépülhessen a Kőhegy lábánál.

A helyi lakók és Budaörs város polgármestere sem nézte jó szemmel a munkálatokat. Wittinghoff Tamás, cikkünk megjelenését követően írásban nyilatkozott szerkesztőségünknek arról, hogy elfogadhatatlannak tarja az építkezést a Kőhegy lábánál.

2015. március 18-án este a Facebook-on létrejött egy esemény, amely arra buzdított, hogy pártállástól függetlenül, minél több budaörsi jöjjön el a Máriavölgy utcába tiltakozni a felfoghatatlan természetkárosítás ellen.

„Szabálytalannak minősítették a budaörsi Máriavölgyi utcában március közepén megkezdett építkezést, ezért az Érden működő Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal arra kötelezi a tulajdonost, hogy 120 napon belül állítsa vissza az eredeti állapotot. A vizsgálat Budaörs város polgármesterének bejelentése alapján indult meg – tartalmazza többek között a határozat.”  – osztotta meg Wittinghoff Tamás polgármester a Facebook oldalán a hírt és a médiának megküldött közleményében 2015. április 17-én.

 

Mivel változás nem történt e fent említett területen, ezért a helyi Fidesz sajtótájékoztatót tartott a Kőhegy lábánál.

 

Nagy Sándor András, a helyi Fidesz elnöke beszédében elmondta, hogy a budaörsi Fidesz vizsgálatot kezdeményez a Kőhegyrombolás hátterének a feltárására.

„A budaörsi lakosok azzal fordultak hozzánk, hogy egy év telt el az építkezés elleni tiltakozás óta, és hiába várják a válaszokat.

Tudni akarják, hogyan lesz begyógyítva a tájseb, mint ahogy a polgármester úr ígéretet tett arra egy évvel ezelőtt. Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó. Mit tett az elmúlt egy évben az önkormányzat az ügyben? Készültek-e tervek vagy tanulmányok a tájseb begyógyítására, tárgyaltak-e a tulajdonossal? Azért van a budaörsi polgármesteri hivatalnak felelőssége a tájseb begyógyításában, mert ők adtak engedélyt az építkezésre.

 A lakosok egy éve várják hiába arra is a választ, kik voltak a felelősök, és miért engedélyezték a polgármesteri hivatalban az építkezést? Csak sejtéseik vannak.

 

mariavolgy_utca_fidesz1

 

 

 

Wittinghoff Tamás azt nyilatkozta, hogy egy hivatalnok már nem dolgozik a polgármesteri hivatalban a Kőhegy botrány miatt. Szeretnénk megtudni, mit követett el az illető? Mit tudtak a felettesei? A budaörsieknek joguk van megtudni az igazságot.

Tudnunk kell, hogy volt-e belső vizsgálat, ami miatt a hivatalnoknak távoznia kellett? Ha igen, mi szerepelt benne? Ha nem volt vizsgálat, miért kellett a hivatalnoknak távoznia?

A budaörsiek szeretnék tudni azt is, hogy milyen szerepe volt Csík Edina főépítésznek a Kőhegy-rombolás engedélyezésében. Az ő aláírása szerepel a tervtanács dokumentumán, ami engedélyezésre ajánlotta a terveket.

Csík Edina pontosan tudta, hogy mit írt alá. A budaörsiek kérdése az, hogy miért ítélte szakmailag helyesnek? Két feltételezés adódik: vagy dilettáns a főépítész, és fogalma sem volt milyen következménnyel járt a tervtanács döntése, vagy pedig pontosan tudta, mint országosan elismert és kitüntetett szakember, hogy mi fog történni a heggyel, ha jóváhagyják a terveket, mégis szemet húnyt felette valami miatt. 

Csak sejtjük a választ, de nem tudjuk, ezért a szeretnénk megtudni az igazságot.

Amíg nem történt széles körű vizsgálat az ügyben, a budaörsi Fidesz súlyos felelőtlenségnek tartja Csík Edina januári visszahelyezését a főépítészi székbe.

Elég volt a városvezetés titkolózásából, lássuk a tényeket és a megoldásokat.”

 

mariavolgy_utca_fidesz3

 

 

Bíró Gyula, Budaörs alpolgármestere a Máriavölgyi úti építkezéssel kapcsolatos a következőket nyilatkozta szerkesztőségünk megkeresésére:

„A politikai hangulatkeltés helyett csupán a tényekről beszélve: a jogi eljárás az ingatlannal kapcsolatban a Kormányhivatal a Bíróság és az építtető között megrekedt.

Ennek kapcsán az szűrhető le, hogy a „jó államra” való törekvés nem biztosítja feltétlenül az akut ügyek ésszerű időn belül való elintézését.”

 

 

Bocsi István, a Budaörsi Polgármesteri Hivatal jegyzője pedig a következőt mondta el:

„A Máriavölgyi úti építkezést Budaörs Polgármesterének kezdeményezésére az érdi építésfelügyelet leállíttatta és egyben kötelezte az építtetőt az eredeti állapot helyreállítására.

A kötelezett a határozatot a bíróság előtt megtámadta, azóta újabb fejleményről az ügyben nincs tudomásunk.”

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.