A hónap tehetsége: Szita Dóri

(Budaörs, 2016. április 5. – Budaörsi Infó) A hónap tehetsége sorozatunk tovább folytatódik. Áprilisban Szita Dórit mutatjuk be kedves olvasóinknak. A képeit 2016. április 30-ig lehet megtekinteni a Városi Ifjúsági Klubban.

 

 

Szita Dóri a Kesjár Csaba Általános Iskola 8/ t osztályába jár, még csak 14 éves, de a rajzai már most sokakat ámulatba ejt.

Elmondása szerint Gombás Mónikától tanult rajzolni és amit a legjobban szeret ebben a művészeti ágban az az, hogy segít neki kikapcsolódni.

 

“Amikor festek, elengedhetem magam. Olyan, mint a jógában a relaxálás, megszűnik a világ, csak a kép és én…

Szerintem bármilyen alkotó tevékenység örömet okoz, legyen az festés, agyagozás vagy bármi más. A fontos az öröm, amit a kész munka láttán érzünk.
Minél több technikát szeretnék kipróbálni, még nem tudom, mi a kedvencem, talán az olaj és az akvarell.”

 

Dóri kilenc éves korában már nyert egy rajzpályázatot, amit a Rumini mesékhez írt ki a Pagony Kiadó. Ott a zsűri különdíjjal jutalmazta.

“Négy éves voltam, amikor a szüleimmel a koppenhágai királyi porcelán manufaktúrában jártunk. Anyukám mesélte, hogy  elvarázsolt a porcelánokat festő nénik látványa. Az egyik észrevette, mennyire vonzottak a festékes ecsetek, odahívott magához és megengedte, hogy fessek én is néhány vonalat a tányérra. Utána azt mondta a szüleimnek, ez a kislány úgy fogja az ecsetet, mintha erre született volna, feltétlenül taníttassák. Így lett, az első képeim 2006-ban, ötéves koromban készültek Móni festőtáborában.”

 

Milyen távlati terveid vannak?

“Formatervező vagy divattervező szeretnék lenni.”

 

Dóri képeinek kiállításmegnyitója 2016. április 6-án 18 órakor lesz a Városi Ifjúsági Klubban.

A megnyitón fellép a Lousiana Double (Apáti Ádám és Pintér Zsolt) zenekar.

 

Képei 2016. április 30-ig megtekinthetőek a Klubban. Szita Dórinak ez az első kiállítása, de minden bizonnyal hallani fogunk még róla.

 

Sok sikert kívánunk!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.