Gáspár Gergő a budaörsi Ifjúsági Gitárverseny legfiatalabb nevezője

(Budaörs, 2016. április 1. – Budaörsi Infó) 2016. március 19-én tartották meg a Városi Ifjúsági Klubban az első budaörsi Ifjúsági Gitárversenyt. Három korcsoportban indultak a versenyzők és nem csak a nézőket, de a zsűrit is levették a lábukról. A legkiválóbb fellépők a tárgynyeremények mellé egy bemutatkozási lehetőséget is kaptak a Budaörsi Infóban. Olvassák el cikkünkben, hogy Gáspár Gergőre mint a legfiatalabb gitár-virtuózra mi az, ami a leginkább jellemző.

 

 

Az első budaörsi Ifjúsági Gitárverseny díjazottai:

12 éves korig: 1. helyezett: Wijnands Paula, 2. helyezett: Szima Jakab, 3. helyezett: Gáspár Gergő.

13-18 éves korig: 1. helyezett: Földi Gergő, 2. helyezett: Farkas Gergő, 3. helyezett: Kércz Viktor.

Különdíj: Molnár Eliza, Farkas Gergely, Velki Balázs.

 

2016_marc_19gitarverseny_ifiklub1

 

Gáspár Gergő volt a legfiatalabb a nevezők közül. Jelenleg harmadikos az 1. Számú Általános Iskolában és elsőéves a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskolában. Gitártanára Dr. Rimaszécsi János zenetanár, ő készítette fel a versenyre is.

„Az elején nehéz megszokni az alapokat, de utána már nagyon jól megy a zenélés. Az alapokon azt értem, hogy hogyan pengeted a húrokat, illetve, hogy hogyan fogod le. Az alsó három húrt a mutatóval és középső ujjal kell pengetni, a felső hármat pedig a hüvelykujjal.”

 

 

Miért szeretsz zenélni?

„Mert ilyenkor a gitár szép hangja körülvesz engem.”

 

 

Mi az, amit még elárulsz nekünk magadról?

„Az, hogy mindig boldog vagyok. Néha van, hogy rossz napom van, de akkor is könnyen mosolygok közben.”

 

 

varosi_ifjusagi_klub_gitarverseny16

 

 

Gáspár Gergő édesanyja Andrea a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon büszkék a kisfiukra.

„Gergő sok mindenben nagyon ügyes. Beni, a bátyja nagyon jó tanuló és leginkább focizni szeret. Gergő viszont nagyon nyitott, őt több minden érdekli.

A gitárversenyre úgy neveztünk, hogy amikor láttuk a Facebookon, hogy lesz ez a verseny arra gondoltam, hogy: jaj de jó lesz majd, ha a Gergő is ilyeneken lép fel. Hisz ő tényleg szeret szerepelni  és neki az egy szuper dolog, hogy közönség elé állhat.

Ez volt az első versenye és nagyon pozitív élmény volt. Ügyes és összeszedett volt, a saját szintjén kiválóan szerepelt. De a legjobb az volt, hogy mosolygott, érdeklődött, másokat is látott fellépni, ő maga is felment a színpadra.

Nagyon kedves emlék lett számunkra ez az esemény.”

 

Gratulálunk Gergő, csak így tovább!

 

A Városi Ifjúsági Klubban hamarosan az énekesek is megmutathatják magukat. Kövessék figyelemmel hírportálunkat a friss információkért.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.