Elérhetőek a kutatást, fejlesztést és innovációt ösztönző pályázati felhívások

Hazai források nyújtanak támogatást az innovatív vállalkozásoknak és együttműködéseknek Pest megyében.

 

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIA) közreadta a már elérhető, vagy hamarosan elérhető pályázati programokat, miután a kormány döntött a 2016. évi Programstratégiáról. A Kormány döntése kifejezetten fontos volt Pest megye számára, mivel az itt működő vállalkozások számára a legtöbb támogatási forrás az innovációs programokon keresztül érhető el.

Pest megyében a GINOP pályázataira nem, de a VEKOP és az NKFIA forrásokra szabadon lehet pályázni. A VEKOP forráskerete közismerten alacsony, de az NKFA – a korábbi Innovációs Alap – jelentős mértékben kiegészíti azt.
A „Vállalatok önálló K+F+I tevékenységének támogatása” idei évi keretösszege például 21 Mrd Ft. Az NKFIA és a VEKOP révén lényegében valamennyi olyan pályázati konstrukció elérhető lesz Pest megyében, amire a GINOP is támogatást biztosít.

Az NKFI Hivatal 2015-ben egységes versenypályázati rendszert alakított ki a K+F+I célú uniós fejlesztési források és a hazai Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) forrásainak koordinált, célszerű és értékteremtő felhasználására. A 2016-ban továbbfejlesztett portfólió összehangolt felhívásai a tudományos kutatásokat, a vállalati fejlesztéseket és az innovatív ötletek megvalósítását egyaránt ösztönzik.

Részletek: http://nkfih.gov.hu/palyazatok/hazai-kfi-palyazatok/hazai-kutatast-fejlesztest-osztonzo-palyazatok-2015-2016

 

(Forrás: pestmegye.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.