Visszavonulót fújt a BKK – Megmarad a 240-es busz

(Budaörs, 2016. március 25. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünben már olvashattak arról, hogy a BKK megszűnésre ítélte a 240-es buszjáratot. A 240-es a budaörsi lakótelep és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik. A mai napon, Kálóczi Imre alpolgármester közösségi oldalán kiszivárogtatott hír szerint a BKK elállt ettől a szándékától.

 

 

Budaörs Város Önkormányzata megdöbbenéssel értesült arról, hogy a BKK Zrt. – javaslataikat figyelmen kívül hagyva – egyeztetés és forgalomszámlálás nélkül lakossági véleményezésre bocsátotta a 240-es buszjárat megszüntetésének lehetőségét.

A tervezett intézkedést 2016. március 16-áig véleményezhette az utazóközönség, ezért az önkormányzat arra kérte a budaörsi lakosságot, mindenki tegye meg az ezzel kapcsolatos észrevételét a BKK felé.

A Budaörsi Infó erről szóló cikke kapcsán ezres nagyságrendben érkeztek hozzászólások, kommentek, nagy többségükben a 240-es buszjárat megtartása mellett érvelve. Nagyon sokan küldték meg észrevetelüket a BKK-nak is.

Nagy valószínűséggel a kezdeményezés célt ért, hiszen 2016. március 25-én az alpolgármester azt az információt osztotta meg az ismerőseivel, hogy megmarad a 240-es busz.

“A mai napon Bíró Gyula alpolgármester társammal és a Hivatal több munkatársával fogadtuk a BKK képviselőit. A megbeszélésnek megnyugtató eredménye született, ugyanis a BKK figyelembe véve az érveket, a kialakult helyzetet, valamint a lakossági észrevételeket, lemondott arról a szándékáról, hogy megszűntesse a 240-es buszjáratot!”

 

Ezek szerint, sokak megelégedésére megmarad a 240-es busz, és így a továbbiakban is eljuthatunk közvetlenül a körtérre. Ez sok-sok budaörsi és környéken lakó tevékeny összefogásának az eredménye. Köszönjük annak az olvasónknak, akinek a levele kapcsán tudomásunkra jutott a BKK szándéka.

 

Szerkesztőségünkbe hivatalos tájékoztatás az üggyel kapcsolatban még nem érkezett. A BKK-nak levelet küldtünk, amiben kértük, hogy erősítse meg a hírt. Amint válaszolnak, közöljük olvasóinkkal.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.