Fillérekért árul autókat az állam

Most ezeket a lefoglalt kocsikat lehet megvenni sok esetben tényleg aprópénzért. Suzukik, Opelek és egy meglepően olcsó Mercedes.

 

 

Nem csökken a zsiványok száma – legalábbis erre lehet következtetni a NAV honlapján nézelődve a lefoglalt autók között. Jelenleg közel száz, többnyire adóügybe keveredett polgároktól begyűjtött használt kocsit kínál eladásra az állam, a nagy részét valóban csak pár tízezer forintért. A neten lehet licitálni rájuk (alább részletezzük, hogyan), de előtte bárki megnézheti személyesen a számára szimpatikus kocsikat.

Érdemes elolvasni az apróbetűs ismertetőket, ugyanis egynémely jószágnak se forgalmija, se kulcsa, de a kínálatban bőven akadnak a piaci ár alatti ígéretes példányok is. Mi most 10 olyan eladósorba került autót választottunk ki, amelyeknek zömében van papírjuk, sőt, többről az alacsony ár és az érvényes műszaki vizsga mellett azt írja a NAV, hogy sérülésmentes.

Kilenc népautó és egy luxuslimuzin következik, mindegyikhez odaírtuk, hogy meddig lehet rájuk licitálni.

 

Opel Corsa 1,4i, 1996
A licit indul: 50 ezer forint
Április 11-ig lehet ajánlatot tenni

 

2

 

De hogyan lehet árverezni? A filmekből ismert kalapácsos árveréseket a visszaélések miatt megszüntette pár éve az akkori APEH, ma elektronikusan lehet licitálni a kiválasztott járműre. Első lépésként a Magyarorszag.hu oldal Ügyfélkapujában kell regisztrálni, majd ezzel az azonosítóval lehet a rövidre szabott idő alatt ajánlatot tenni.

Minden jármű adatlapján 3 dátum szerepel: az árverés meghirdetése után egy hónappal kezdődik a verseny, ami 3 nap alatt le is zajlik. A járműveket előtte erősen ajánlott személyesen megnézni, amit különösen nehézkessé tesz, hogy az ország különféle pontjain lévő helyi NAV-kirendeltségeken várják további sorsukat. Itt a teljes kínálat.

 

Seat Cordoba 1,4 SXE
A licit indul: 90 ezer forint
Április 11-ig lehet ajánlatot tenni

 

3

 

Suzuki Swift Sedan 1,3 GLX
A licit indul: 150 ezer forint
Április 18-ig lehet ajánlatot tenni

 

4

 

Renault Thalia 1,4, 2005
A licit indul: 150 ezer forint
Április 18-ig lehet ajánlatot tenni

 

13

 

Opel Astra Sedan Classic 1,4, 2002
A licit indul: 190 ezer forint
Április 5-ig lehet ajánlatot tenni

 

5

 

BMW 520i, 1997
A licit indul: 200 ezer forint
Április 7-ig lehet ajánlatot tenni

 

6

 

„Az elárverezett vagyontárgyakért sem az adós, sem az adóhatóság jótállással nem tartozik. A megtekintés során a résztvevők által nem észlelt vagy fel nem ismerhető rejtett hibákért, a vagyontárgy esetlegesen előforduló vélt vagy valós hiányosságaiért az adóhatóság felelősséget nem vállal.” Ezt a sablonszöveget minden egyes autó mellé odabiggyeszti a hatóság.

 

Opel Astra Sedan 1,4, 2002
A licit indul: 300 ezer forint
Április 18-ig lehet ajánlatot tenni

 

8

 

Suzuki Swift 1,3 GLX, 2007
A licit indul: 350 ezer forint
Április 4-ig lehet ajánlatot tenni

 

10

 

Az általunk megadott licithatáridők előtt három nappal indul az online árverés, ez a dátum is természetesen szerepel a kocsik adatlapjaiban annak a NAV-kirendeltségnek a címével, ahol fizikai valójában őrzik a járművet.

Minden egyes autónak megbecsülik az értékét a beszállítás után, majd ezt megfelezve jön ki a licitindító ár. Ebből következően ha jó a szakértőjük, akkor elvileg az itt feltüntetett árak az adott jármű piaci árának 50 százaléka körül kell, hogy mozogjanak.

 

Dacia Logan 1,4, 2005
A licit indul: 400 ezer forint
Április 3-ig lehet ajánlatot tenni

 

14

 

Mercedes E CDI 270, 2005
A licit indul: 1,3 millió forint
Március 28-ig lehet ajánlatot tenni

 

11

12

 

 

(Forrás: vezess.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.