A Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár ajánlata

(Budaörs, 2016. március 9. – Budaörsi Infó) A budaörsi Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár aktuális ajánlatát a cikkünkben olvashatják.

 

 

1. Orosz Ildikó, Halász Judit: Nem születtem varázslónak
2. Tarjányi Péter, Dosek Rita: Cselszövő
3. Linda Gaylard: Nagy teakönyv
4. Clara Sánchez: Lépj be az életembe
5. M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a tőrbe csalt falu
6. Arjuna Ardagh: Az utolsó nevetés

 

 

 

M. C. Beaton könyvének fülszövege

 

Ebben a hónapban ezt a könyvet keresték a legtöbben.

Különös alakok bukkannak fel a skót faluban, Lochdubh-ban: két utazó, egy lakókocsinak berendezett kiszuperált, öreg busszal. A feltűnően jóképű férfi és a nem épp úri modorú lány néhány nap alatt felforgatják a helybéliek életét, és innentől kezdve mintha mindenki kivetkőzne régi önmagából.
A lelkész házaspár meginog hitében, a doktor puritán felesége őrült költekezésbe kezd, az ártatlanul bájos Currie nővérek váratlanul egy „Eladó” táblát függesztenek ki a házukra.
Hamish Macbeth őrnagy csalhatatlan szimata az első pillanattól jelzi, hogy a csavargó pár körül valami nincs rendben, és az intő jelek sokasodásával végül bekövetkezik a szörnyű bűntény.
Az őrnagy munkáját csak nehezíti, hogy a nyakára ültetnek segédnek egy ifjú rendőrt, a tisztaságmániás Willie Lamontot, aki pedánsabb a legházsártosabb háziasszonynál is. A nyomozói munka iránt teljesen érdektelen Willie-vel nem sokra megy Hamish, ám annál inkább segítségére van a szálak felgöngyölítésében régi barátja, a bájos Priscilla. Hamish nemcsak a nyomozásra nem sajnálja az időt, hanem végre talán komoly elhatározásra jut a lánnyal kapcsolatban is…

 

bercsenyi_konyvtar

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.