Zányi Tamás rangos hangmérnőki díjat nyert el Los Angelesben

(Budaörs, 2016. február 29. – Budaörsi Infó) A hétvégén az MPSE (Motion Pictures Sound Editor) Golden Reel-díját, azaz egy nagyon rangos hangmérnöki díját nyert el a Saul fia hangmérnöke, a budaörsi az Illyés Gimnáziumban is tanító Zányi Tamás. Gratulálunk neki!

 

 

Nemes Jeles László Saul fia című filmje nyerte el helyi idő szerint 2016. február 27-én a független filmek Oscarjaként emlegetett, Los Angeles-i Independent Spirit Awards díjat a legjobb külföldi film kategóriában.

A technikai megvalósításáért járó Vulcan-díjat is a Saul fiának adták a Cannes-i Filmfesztiválon, ezen belül is Zányi Tamás tényleg lehengerlő hangmérnöki munkáját emelték ki.

A Vulcan-díj egyébként 1951 óta létezik, csak akkor még technikai nagydíjnak nevezték, majd 2003-ban függetlenítették a fesztiváltól, és azóta az elismerést is később adják át Párizsban, de továbbra is kifejezetten a fesztivál filmjeinek a technikai megvalósítását díjazza a zsűri.

A Saul fia (első magyar filmként) megkapta a független Oscarnak nevezett Spirit Awards-t, és ami szintén nem fordult még elő magyar filmmel, az amerikai filmes hangmérnökből álló MPSE Zányi Tamásnak és csapatának ítélte a legjobb külföldi filmért járó Golden Reel-díjat is.

 

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben. Nemes Jeles László rendező holokausztdrámája az első magyar alkotás, amely 1982 óta elnyerte az amerikai filmakadémia elismerését, harmincnégy évvel ezelőtt Szabó István Mephisto című műve diadalmaskodott.

Gratulálunk!

 

(Budaörsi Infó/MTI/index)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.