Többször borús lesz az ég, de melegszik az idő a hétvégén

Napsütésre is számítani lehet, de a hétvégén is többször beborul az ég, sokfelé várható csapadék. Ezzel együtt viszont melegszik a levegő, vasárnap akár 17 Celsius-fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos középtávú előrejelzésből.

 

Pénteken kezdetben délen és keleten még eső, havas eső is előfordulhat, de délután számottevő csapadék már nem várható. Délen, délkeleten estig felhős marad az ég, másutt egyre többfelé kisüt a nap. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között, a legmagasabb hőmérséklet plusz 4 és 8 fok között valószínű.

Szombaton kezdetben kevés lesz a felhő, de délutántól ismét megvastagszik a felhőzet. Késő délután, este főként a Dunántúlon valószínű eső, zápor. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, napközben plusz 5-10 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is felhős idő várható, de napközben csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.