Elloptak, majd visszaadtak egy vakvezető kutyát Kínában

Bocsánatkérő levél kíséretében másfél nap után megkerült az a vakvezető labrador, amelyet az utcán fényes nappal loptak el Pekingben hatalmas felháborodást keltve a kínai közösségi médiában.

 

 

A Beijing News beszámolója szerint a biztonsági kamera felvételén jól kivehető volt, amint egy furgon Peking külvárosában, Sunji kerületben megközelíti a labrador retriever fajtájú kutyát, majd beemelik az autóba az állatot.

Mint utóbb kiderült, Csiaocsiao egy vak masszőr, a 47 éves Tien Feng-po hűséges társa volt az elmúlt hat év során, de néha kisebb sétákat tett kísérettel a masszázsklinika szomszédságában.

A 7 éves fekete Csiaocsiao gazdáját annyira megrázták a történtek, hogy ezt követően alig evett és aludt. Úgy érezte – mint fogalmazott – amióta közeli barátja eltűnt, nehéz súly nehezedett a mellkasára.

A tolvajok a jelek szerint “meghallották” a közösségi médiában elterjedt könyörgést és kíséretében a tömeges háborgást, és 35 órával később elengedték az állatot ugyanott, a klinika ajtajára pedig egy kézzel írt üzenetet ragasztottak: “Kérjük, bocsásson meg!”
Tien beszámolója szerint az állat fáradt volt ugyan, de sértetlenül úszta meg a kalandot.

Csiaocsiao egyike a mindössze 10 regisztrált pekingi vakvezető kutyának. Az országban az északkelet-kínai Talien város kutyakiképző központja szerint körülbelül 100 “hivatásos” vakvezető kutya lehet szolgálatban. Jelenleg további 80 kiképzése folyik, és hamarosan 20 kutyakölyköt iratnak be a tanfolyamokra.

A több mint 20 milliós kínai fővárosban sokáig tilos volt nagytestű kutyákat tartani, és 2007-ben országos hír volt, amikor egy Lucky nevű vakvezető kutya elsőként engedélyt kapott a rendőrségtől arra, hogy gazdájával és egy másik kísérővel részt vehessen a városi közlekedésben. A pekingi utcákon, közterületeken hivatalosan 2012-től lehetnek ott a segítőkutyák. (MTI)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.