Tarjányi Péter Budaörsön: Jelenleg nincs terrorveszély Magyarországon, de még lehet

(Budaörs, 2016. február 21. – Budaörsi Infó) Az MSZP Budaörsi Szervezete először 2010-ben szervezte meg a Közéleti Klub elnevezésű rendezvénysorozatát. 2016. február 19-én Tarjányi Péter, a televízióból ismert biztonságpolitikai szakértő volt a meghívott vendégük. A mostani beszélgetés témája a terrorveszély volt.

 

 

Laczik Zoltán, az MSZP helyi elnöke a Budaörsi Infónak elmondta a Közéleti klub témájával kapcsolatban, hogy amikor a migránsokkal kapcsolatos híradásokat hallotta először, sem ő, és szerinte sokan mások sem gondolták volna, hogy ilyen méretűvé növi ki magát a veszély.

“Az idő múlásával sokaknál változott a migránsok megítélése. Kezdeteben én is azt gondoltam, hogy túl van ez az egész ügy dimenzionálva. Aztán megváltozott a véleményem.

Vannak olyan politikai szándékok amelyek, saját politikai hasznukra szeretnék fordítani ezt az ügyet, és ezt el is fogadom, hisz ez a politika. Viszont úgy gondolom, hogy tragédiát se kell kiállítani, viszont a veszély mértékét látni kell.”

 

Ön mit tett volna a kormányfő helyében?

“Én a kormányfő helyében nem fizikai határzárra, és amellett megalkotott vegyes megítélésű törvényekre helyeztem volna a hangsúlyt! Én az ő helyében a nemzetközi együttműködésben gondolkodtam volna, és ezt erősítettem volna. Kizártnak tartom azt, hogy Magyarország vagy bármelyek ország, akár Németország is, önmagukban ezt a kérdést tudnák kezelni. Én erre az oldalára helyeztem volna a hangsúlyt, és nem biztos, hogy kerítést kezdtem volna építeni.”

 

laczik_zoltan

Laczik Zoltán

 

 

Tarjányi Péter, a Budaörsi Infónak elmondta, hogy szerinte borzasztó nagy felelősség belpolitikai célokra használni a menekült helyzetet.

Véleménye szerint szigorúan belpolitikai célokra használja fel a kormány ezt a szituációt, ami egész Európa biztonságát érinti.

Hangsúlyozta, hogy ő nem beszélne terrorveszélyről Magyarországot illetően, hiszen ha terror veszély is van, akkor az nyugat Európa nagy városaira igaz mostanság.

Hogy mi lesz három hónap múlva, fél év múlva, nyáron, amikor esetleg újra elindulnak a menekültek azt szerinte még nem lehet tudni, de bármi megtörténhet.

Semmilyen formában nem tartja szükségesnek annak a törvénynek a módosítását, amit a kormány át akar verni az országgyűlésen, hogy terrorveszélyre hivatkozva korlátozhassák a sajtót, a postát és kijárási tilalmat hirdethessenek mag vagy szükségállapotot vezethessenek be. Többek között azért nem, mert még azt sem definiálták, hogy mit jelent az, hogy terrorveszély vagy, hogy mikor léphetnének ezek az intézkedések életbe.

 

kozeleti_klub3

Tarjányi Péter

 

Tarjányi Péter szerint jelenleg nincs sem válság, sem terrorveszély Magyarországon, de lehet még.

Kérdésünkre elmondta, hogy azért vesz részt az utóbbi hónapokban lakossági fórumokon, mert a magyar média jelentős része egyszerűen nem vagy félre tájékoztatja a lakosokat. Egyfajta missziót vállal, hogy az emberek ne csak egyoldalú információt kapjanak.

 

kozeleti_klub2

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.