“Minden nap egy alma, az orvost távol tarja” – Népszerűsító akció volt a Gazdapiacon

(Budaörs, 2016. február 21. – Budaörsi Infó) 2016. február 20-án a Zsámbék-medence és térsége Gazdakör a Magyar Vöröskereszt budaörsi szervezetével együttműködve alma népszerűsítő akciót tartott a Budaörsi Gazdapiacon.

 

 

Szombat reggel 60 kg almát (Jonagold és Golden) osztottak szét a Vöröskereszt önkéntesei a piacra látogatók között.

Kisberk Balázs, a Gazdakör elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy minél több alkalommal népszerűsítse a Gazdakör a magyar almát.

 

16_02_20_almaosztas_gazdapiac7

„11 órára elfogyott az összes alma, amit kihoztunk a piacra. Nagyon örülök, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés. A Gazdakör és személy szerint én saját magam is mindent megteszek annak érdekében, hogy a budaörsiek megismerkedjenek a hazai termékekkel. Az almát Bertalan Róbert gazda kertészetéből hoztuk. Köszönjük neki a nagylelkű felajánlást!

Szeretnénk, hogyha látnák a különbséget az import termékek és a magyar gazdák árui között. Ezért többször szervezünk a Gazdapiacra olyan programot, ahol van lehetőségük a vásárlóknak ingyen kóstolni.  Azt tapasztalom, hogy aki egyszer megkóstolja a mi gazdáink termékeit, az onnantól rendszeres vendégünk lesz a piacon.”

 

16_02_20_almaosztas_gazdapiac 4

 

A Gazdakör következő nagyobb programja a budaörsi polgárőröknek szól, hisz a tavalyi évben először megrendezett “életmentő kacsasütés” akciót tovább folytatják a gazdák, és 2016-ban először a Budaörsi Polgárőr Egyesületet vendégelik meg kacsalakomával.

 

 

16_02_20_almaosztas_gazdapiac2

 

“Minden olyan szervezetet támogatunk, aki a városért és a lakóiért tesz nap mint nap. Tavaly a budaörsi mentőket és tűzoltókat vendégeltük meg, hogy kifejezzük a hálánkat a budaörsiekért végzett munkájukért. Idén először a budaörsi polgárőrökhöz megyünk. Ez az akció természetesen folytatódik tovább.”

 

16_02_20_almaosztas_gazdapiac6

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.