A 120 éves zongora új otthonra talált Budaörsön

(Budaörs, 2016. február 19. – Budaörsi Infó) Egy több mint száz éves zongora talált otthonra Budaörsön. A Gróf Bercsényi Zsuzsanna Könyvtár új igazgatójának, Csabay Károly közreműködésének köszönhetően, most már bárki megcsodálhatja a PostARTon, a régi posta épületében a csodálatos hangszert.

 

 

Csabay Károly a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a zongora egy felajánlás révén került a könyvtárba. A tulajdonosnak az volt a kérése, hogy jó helyre kerüljön, ahol megbecsülik. Először úgy volt hogy a Heimatmuseumba költözik, de végül a PostART szalonjában lelte meg új otthonát a hangszerkiállítás mellett.

 

150_eves_zongora_postarton5

 

Selmeczi Ágnes, a PostART produkciós vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon hálásak a könyvtár új igazgatójának Csabay Károlynak, hogy lehetőséget adott arra, hogy ez a gyönyörű szép 120 éves zongora hozzájuk kerüljön.

Hogy a zongorát lehet-e majd használni, azt még nem lehet tudni, mert ez egy 120 éves fatőkés, erősen felújításra, hangolásra szoruló hangszer. Szakemberek szerint nem használható, mert a fatőkés zongorákat rendszeresen kell hangolni.

A zongora a PostART szalonjában gyakorlatilag a hangszerkiállítás része lett, amit Bodnár Gábor helyi hangszerkészítő állított össze a hátsó teremben.

 

150_eves_zongora_postarton2

 

Ki fogja felújítani a zongorát?

“Van egy hangszerkészítő műhely itt az épületben, ahol lelkes budaörsi fiatalok ezzel foglalkoznak. Ők ajánlották fel, hogy felújítják ezt a zongorát. Hogy használható lesz-e a későbbiekben vagy csak a szalon ékessége marad, azt még nem tudjuk, de mindenesetre féltő gondoskodásunkkal óvjuk majd mindentől, és mindent megteszünk azért, hogy működőképes állapotba hozzuk” – mondta el Selmeczi Ágnes.

 

150_eves_zongora_postarton4

 

Amint lesznek új fejlemények a zongora “gyógyulásával” kapcsolatban megírjuk önöknek. Kövessenek minket figyelemmel.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.