Saját macskáját akarta erőszakkal visszaszerezni

A budakeszi rendőrök egy 44 éves helyi nőt önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

 

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. Éva 44 éves budakeszi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és – ez idáig ismeretlen – társai 2016. február 16-án 19 óra körüli időben megjelentek egy budakeszi ingatlannál. A nő az autóban maradt, míg két társa egy macska örökbefogadásának ürügyén bement a sértett ingatlanjába. Az ismeretlen férfiak megnézték az állatot, majd rendőrnek adták ki magukat és közölték a sértettel, hogy a macskát lefoglalják, mivel az bűncselekményből származik.

Ekkor a nő kérdőre vonta őket és igazolvány felmutatását kérte, majd szóváltásba keveredett a velük. Az ismeretlen tettesek egyike lökdösni kezdte a sértettet, majd magukhoz vették a macskát és a 44 éves gyanúsítottal együtt ismeretlen helyre távoztak.

A bejelentést követően a Budakeszi Rendőrőrs munkatársai 2016. február 17-én 22 óra 40 perckor Budakeszin elfogták M. Évát, akit a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az állat M. Éva tulajdonát képezte, amely 2016. február 6-án tűnt el, majd az állatmentéssel foglalkozó sértett befogadta. Ezt követően a 44 éves budakeszi nő megbízásából a jelenleg ismeretlen elkövetők erőszakkal hozták el a macskát a bejelentőtől.

A további eljárást a gyanúsított ellen – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

(A cikkben szereplő fotó csak illusztráció)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.