2015-ben a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonult ki a legtöbbször

(Budaörs, 2016. február 18. – Budaörsi Infó) Naponta közel 12 alkalommal (pontosan 11,6) vonultak káresetekhez az önkéntes tűzoltó egyesületek az elmúlt esztendőben. Ez 318 egyesület aktív beavatkozó tevékenységével valósult meg. Tizenhat egyesület ötvennél, ebből öt egyesület száznál több vonulást teljesített, ami hatalmas teljesítmény. Ez a vonulások 40%-a.

 

Ha az elmúlt évek adatait összehasonítjuk, az egyesületek egyre több esetben avatkoznak be, s ami még figyelemreméltóbb, hogy évről-évre nő a beavatkozó egyesületek száma.

 

tuzoltok_vonulasa

 

Petró Tibor, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a magas vonulási számnak valószínűleg az az oka, hogy sok tűzesethez riasztották a tűzoltókat a budaörsi gyújtogatás-sorozat miatt, valamint az elmúlt időben nagyon sok viharkár volt a városban.

 

16_02_08_tuzeset_merengo_utca7

 

 

“A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, a szélvihar és egyéb természeti jelenségek itt a Budai hegységben csapódtak le, és ez Budaörsöt mindig érintette.

201-szer vonultunk ki, ebben volt tűzoltás, műszaki mentés, és ipari területekre is mentünk már ki tűzjelző riasztása miatt.”

 

 

Száz felett vonuló egyesületek

 

Budaörs ÖTE 201

Rózsadomb ÖTE 124

Kaposvár ÖTE 113

Zugló ÖTE 113

Demecser ÖTE  102

 

Mindez annak is tulajdonítható, hogy nőtt az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek aktivitása, már 520 egyesület kötött együttműködési megállapodást a hivatásos tűzoltósággal. Az ÖTE-k tájékoztatása az SMS értesítési rendszernek köszönhetően gyors és hatékony.

2015 második félévében sikerült megemelni az értesítést kapók számát kettőről hatra. Ezzel az ÖTE tagok szélesebb köre kapja meg azonos időben a jelzést, ami az információ biztonság mellett a gyorsabb reagálást is elősegíti.  Az elmúlt évben az ÖTE-k 13.900 eseményről 49.014 SMS-ben kaptak tájékoztatást.

Az aktivitást nagyban segítette, hogy a BM OKF a Magyar Tűzoltó Szövetséggel közreműködve a vállalt feladatokhoz kapcsolódóan pályázatot írt ki az ÖTE-k támogatására. A pályázaton összesen 438 egyesület nyert el támogatást 351 millió Ft értékben.

 

(forrás: vedelem.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.