Orvosi eszközöket árult

A rendőrök egy 30 éves férfit fogtak el, aki a gyanú szerint ellenszolgáltatás fejében jogosulatlanul fejtett ki orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást kuruzslás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Cs. Zoltán 30 éves tardosi lakos ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2016. február 12-én 9 óra 30 perc körüli időben egy budakeszi családi háznál az ott lakó 80 éves sértettnek és feleségének vásárlási utalványt adott át, mely a cége által forgalmazott orvosi eszközök megvásárlására használható fel.

Cs. Zoltán az idős házaspár bizalmába férkőzve információkat szerezett betegségeikről, vért vett tőlük, melyet a helyszínen műszerek segítségével kiértékelt. Az általa tapasztaltak alapján orvosi műszeres kezelést ajánlott fel az idősek számára és azt állította, hogy a kezelés csak az általa megvételre kínált eszközök alkalmazásával lehetséges. A 30 éves tardosi férfi az orvosi eszközök működését az idős házaspáron akarta bemutatni, azonban erre már nem volt lehetősége, ugyanis a sértettek ismerőse távozásra szólította fel.

 

Cs. Zoltánt – állampolgári bejelentés alapján – a budakeszi és a budaörsi nyomozók már az utcán várták, így amikor kilépett a sértettek lakásából, a rendőrök elfogták és a Budakeszi Rendőrőrse előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A további büntetőeljárást a gyanúsított ellen – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.