Imával rendezi adósságát egy orosz egyházmegye

A felperesek jó egészségéért elmondott imákkal rendezi adósságát egy kifizetetlen számlák miatt beperelt orosz egyházmegye.

 

A Znak című hírportál beszámolója szerint a Nyizsnyij Novgorod-i ortodox egyházmegye 916 ezer rubel (3,2 millió forint) értékű munkálatokat végeztetett el az Era nevű építőipari vállalattal, ám végül csak az összeg felét fizette ki, így a cég jogi útra terelte az ügyet.

Az egyházmegye szerencséjére azonban a vállalat tulajdonosai vallásos emberek, és a két félnek sikerült peren kívül megegyeznie, amelynek értelmében a cég több mint 300 ezer rubelnyi adósságtól hajlandó eltekinteni imádságokért cserébe. A portál szerint precedensértékű megállapodás született.

Az egyházmegye jogi illetékeseinek elmondása szerint az ötlet maguktól a felperesektől származik, akik még az imádság szövegét is megfogalmazták. Az Era munkatársa, Andrej Lepusztyin szerint a vállalat tulajdonosai nem fogják ellenőrizni, hogy az egyházmegye miként teljesíti a megállapodás rá eső részét.

“Mindannyian tiszteljük az egyházmegyét és mindannyian ortodox hívők vagyunk. Ugyanakkor az ő lelkiismeretüket fogja terhelni, ha nem teljesítik a megállapodást, de bízunk bennük és igazság szerint már érezzük is az imáik jótékony hatását” – fogalmazott Lepusztyin.
http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-35561164

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.