A Budaörsi Sport Club januári eredményei

(Budaörs, 2016. február 13.– Budaörsi Infó) Nézzék meg cikkünkben a Budaörsi Sport Club játékosainak, versenyzőinek 2016. januári eredményeit.

 

Asztalitenisz:

Eredmények (2015. január):
9. szombat: 11:00 NB I: Budaörs-Pénzügyőr II: 14:4

16:00 Extra Liga: Budaörs-MTK: 7:0

10. vasárnap: 10:00 Megye: Újhartyán II- Budaörs: 3:15

11:00 NB II: Budaörs-Gyenesdiás: 15:3

12. kedd: KSZL: 18:00 Budaörs – Szekszárd: 6:4

11:00 NB I: Csákvár-Budaörs: 11:7

10:00 NB II: Vértesszőlős-Budaörs 8:10

17. vasárnap: Megye 10:00 Vác III-Budaörs: 1:17

20-24: Magyar World Tour
2016. január 20-24-e között került sor az ITTF (Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) World Tour versenysorozatának budapesti állomására. A legjelentősebb nemzetközi versenysorozat magyarországi állomásán, megfelelve a nemzetközi szövetség „Major Series” elvárásának 70.000. dollár pénzdíjat osztottak szét a szervezők.

A versenyen a nemzetközi asztalitenisz élet krémje, és rengeteg ázsiai játékos vett részt. A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának éljátékosa, Pergel Szandra szenzációs eredményeket ért el a versenyen.

Venezuelai, lengyel és román ellenfelét legyőzve megnyerte a selejtező csoportját, ezzel feljutott a verseny főtáblájára. Az egyenes kieséses szakasz első fordulójában, a világranglista 61. helyezett japán játékos volt az ellenfél. Szandra bravúros játékkal 4:2-re győzött, és jutott be a legjobb 32 közé.

A mezőny erősségét kiválóan jellemzi, az a tény, hogy a legjobb 32 között 28 ázsiai születésű játékos volt. Szandra közülük a világranglistán a legjobb 20 között lévő koreai asztaliteniszezőt kapta ellenfélül. A mérkőzést minimális játszmakülönbséggel 4:3-ra az ázsiai játékos nyerte, aki végül ezüstérmet szerzett a versenyen. Szandra párosban Madarász Dórával az oldalán egy kiváló erőből álló szingapúri párost győzött le a legjobb 8 közé jutásért.  A negyeddöntőben a verseny későbbi győztes párja, a koreai duó diadalmaskodott.
Pergel Szandra Budaörs Városát és a Budaörsi Sport Clubot képviselve kiváló eredményeket elérve a verseny legeredményesebb magyar női játékosa lett.

Ez a kiváló szereplés egy újabb fontos lépés lehet a végső cél, az olimpiai kvalifikáció szempontjából. Hogy sikerül e kivívni a riói részvételt az nem csak Szandrán múlik, de az biztos, hogy ő mindent elkövet annak érdekében, hogy ez sikerüljön.
Pergel Szandra a magyar válogatott tagjaként 2016. február 28 – március 6-a között a Malajziában megrendezendő felnőtt csapat világbajnokságon vesz részt.

 

bsc_januar4

 

27-31: Német World tour:

Pergel Szandra párosban Madarász Dórával az éremért küzdhetett, ahol sajnos alul maradtak ázsiai ellenfeleikkel szemben, így 5. helyezést értek el.

 

29-31: újonc-serdülő-ifi Budapest Bajnokság:

Nagy Norbert 8 közé jutott az Ifjúsági fiúk mezőnyében egyéni versenyszámban.

 

 

Atlétika:

Eredmények (2016. január):
A felnőtt Budapest bajnokságon kiválóan szerepeltek a BSC atlétái.
Jankovics Dániel magasugrásban 203 cm.-es eredménnyel nyerte a versenyt. Gulyás Norbert pedig bronzérmes lett súlylökésben.

bsc_januar2

Jankovics Dániel a dobogó legfelső fokán – edzője: Palágyi Gergely

 

Gulyás Norbert bronzérme

Gulyás Norbert bronzérme

 

A szuper liga felnőtt három próba számát Szabó Attila 2775 ponttal toronymagasan nyerte. Részeredményei igen biztatók a nyári Olimpiai kvóta szerzés fényében.

 

bsc_januar1

Szabó Attila

 

 

Judo:
Eredmények (2016. január):
Felnőtt Országos Rangsorverseny (01.16):
Az év első felnőtt versenyén szakosztályunkat hét versenyző képviselte. A legfiatalabb a még ifjúsági korú Beringer Fatime (48 kg) ezüstérmet szerzett. A női 57 kg-ban Siroki Ibolya két ellenfelét legyőzve jutott a döntőbe, ahol Honvédos ellenfelétől vereséget szenvedett, szintén ezüstérmes lett.

A 63 kg-ban Polyák Krisztina a súlycsoport győztese lett, aranyéremmel térhetett haza.
A férfiaknál a 66 kg-ban Zámbori Bence bronzérmes lett. A 100 kg-ban két budaörsi is tatamira állt. Horváth Tamás és Ömböli Renátó. Tamás három győzelemmel egy vereség ellenében ezüstérmes lett, míg Renátó két győztes és két vesztes mérkőzéssel bronzérmet vehetett át.
Mérlegünk : hét versenyző – egy aranyérem, három ezüst-, és két bronzérem.

 

Ifjusági ORV (01.23) UTE:
A 2016.év első Ifi versenyén négy Budaörsi versenyző mérlegelt be. A lányok között a 48 kg-ban Beringer Fatime, valamennyi ellenfelét legyőzve a súlycsoport győztese lett.
A fiúk 60 kilós mezőnyében Murányi Tamás első győztes meccse után vereséget szenvedett, lábranyúlásért leléptették.
A vigaszágon javított, így a bronzmeccs résztvevője lehetett.

Sajnos ezen a meccsen ismét alul maradt ellenfelével szemben, így az ötödik helyen végzett. Az 50 kg-os Beringer Dominik és az 55 kg-os Bleier Áron egy győztes és két vesztes mérkőzés mérleggel ezúttal helyezetlenül zárták a versenyt.

 

Felnőtt Magyar Kupa (01.24) UTE:
Felnőtt Magyar Kupa volt a második felnőtt verseny ebben az évben. Ezen a versenyen hat versenyzővel jelentünk meg. A lányok között Beringer Fatime (48 kg) Siroki Ibolya (57 kg) Mohácsi Szandra (70 kg), míg a fiúknál Sárhegyi Gábor (73 kg) Horváth Tamás és Ömböli Renátó (100 kg) álltak tatamira.

 

Az eredmények:
Beringer Fatime első helyezés
Siroki Ibolya negyedik helyezés
Mohácsi Szandra harmadik helyezés
Sárhegyi Gábor harmadik helyezés
Horváth Tamás harmadik helyezés
Ömböli Renátó második helyezés

 

Karate:
Eredmények (2016. január):
Január 23.
Január 23-án, Kassán Szedő Luca , Forgács Tamás és Juhász Bernadett utolsó versenyén indult az Európa bajnokság előtt. Lucának a kadet plusszos lányok között sikerült egy nagyon szép bronzérmet szereznie két győzelemmel, Berni sajnos a vigaszágon kiesett U21-en. Tominak is sikerült kataban az erős mezőny ellenére egy bronzérmet megszereznie.

Január 30-31.
Január végén Magyarországra látogatott Dr. Iilja Jorga 10. danos fudokan mester és egy övvizsgával egybekötött edzőtábort tartott. A klubunk 3 fekete övessel és egy 2. danos mesterrel gazdagodott. Fekete öves lett: Lakatos Nóra, Kardos Tamás, Pető Géza és 2. Danos Michelberger Tamás.

 

Tenisz:

Eredmények (2016. január):

2016.01.9-11 Park Kupa (Budapest): Ezen a versenyen 2 BSC felnőtt játékos is indult és érmet is szerzett. Szendrői László 2., Balla Péter 3. helyezést értek el.

2016.01.16-18: Ezen a hétvégén egy korosztályos versenyt és felnőtt versenyt is rendeztek. A korosztályosoknál (BLKE Kupa- Budapest) Müller Niki bejutott a legjobb 16 közé, míg a felnőttek számára rendezett versenyen (ETC Kupa- Budapest) Szendrői újra remekelt és a szintén BSC-s Ballát sikerült felülmúlnia a döntőben. A versenyen, tehát, az 1. és a 2. hely is a miénk lett.

2016.01.29-31 Felnőtt Vidék Bajnokság (Siófok): Egyike a fontos megmérettetésnek ez a verseny. Szendrői László, mint ez várható volt, 1. helyezést vívta ki magának, míg Müller Nikolett (16 évesként) az előkelő 6. helyen végzett.
Januárban Bukta Ági, a BSC kiválósága, Törökországban volt versenysorozaton. Az 1. versenyen az egyéni nem sikerült, de a párost megnyerték. A 2. verseny már jobban sikerült és a legjobb 8 között végzett.

 

Úszás:

Eredmények (2016. január):

Szakosztályunk megkezdte a felkészülést a 2016-os Országos Bajnokságokra. Idén az Úszó Szövetség nehezített az elérendő szintidőkön, azonban reméljük ez sem fog gondot jelenteni versenyzőinknek.

Január második hétvégéjén a Jövő Bajnokai program első összetartó edzését rendezték Százhalombattán. A programba a 2003 és 2004-es születésűek mellé újonnan a 2005-ös születésű gyerekeket is beválogatták. Szakosztályunkból összesen 10 versenyző került be, ezzel a második legtöbb fiatal úszót adjuk a programnak a régióban. Január 21-én Érden újabb Szövetségi Kapitányi látogatást tett Kiss László szövetségi kapitány és felmérte az újonnan érkező gyerekeket is.

Január utolsó hétvégéjén részt vettünk az idei első komolyabb versenyen, ahol mindenki a felkészülés e szakaszának megfelelően teljesített. Itt egy érmet szereztünk, Szűcs András (2007) 200m mellúszásban 3:37’64-es időeredményével 2. helyen

 

(forrás: BSC)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.