Budaörsi magán és hivatalos közlés az agglomerációs közlekedés állami átvételéről

(Budaörs, 2016. február 11. – Budaörsi Infó) Az utazóknak nem jelenthet többletköltséget az agglomerációs közösségi közlekedés állami átvétele és nem eredményezheti a menetrend romlását sem – hangzott el a szaktárca, az érintett települések vezetői és országgyűlési képviselői egyeztetésén 2016. február 8-án. A megbeszélésen Budaörs képviseletében Kálóczi Imre alpolgármester vett részt.

 

 

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára Gyálon találkozott a főváros vonzáskörzetének helyi politikusaival, ahol az agglomerációs tömegközlekedés állami átvételének kérdéseit vitatták meg – tájékoztatott az NFM a találkozót követően.

A budaörsiek hivatalos sajtóközlemény vagy -tájékoztató helyett, ha ismerősei az alpolgármesternek, akkor részleteket Kálóczi Imre magán közösségi oldalán olvashattak: “a megbeszélés jó hangulatban telt és a jelenlévőknek volt alkalma kifejteni az agglomerációban lakók igényeit, valamint meghallgatták a kormány ide vonatkozó elképzeléseit.

Megállapodtunk abban, hogy az agglomerációs közlekedés átadás-átvételéből az utasok semmilyen negatív dolgot nem érezhetnek. Ebben az évben ugyanazok a díjak, buszok, menetrendek lesznek érvényben, mint eddig.

Államtitkár Úr ismertette ugyanakkor, hogy a kormány célja a londoni példa alapján a Főváros és az agglomeráció „zónásítása”, ily módon, az egységes tarifarendszerrel igazságosabbá téve a bérletek, jegyek árait.

Személyes véleményem, hogy ez a cél maximálisan támogatható Budaörs részéről, hiszen ezzel a rendszerrel sok budaörsi lakos spórolhatna a közlekedési kiadásain.

Megállapodtunk továbbá abban, hogy bármilyen változást szeretne a kormány kezdeményezni az agglomeráció közlekedésében, beleértve a már említett egységes tarifarendszer bevezetését is, úgy a döntések előtt kikérik az agglomeráció településeinek a véleményét.” – írta az alpolgármester a közösségi oldalán, a találkozóról fényképeket is posztolva.

 

kaloczi_i_agglomeracios_talalkozo

 

Hivatalosan Budaörs Város Önkormányzata a Budaörsi Infó megkeresésére azt nyilatkozta a témával kapcsolatban, hogy “az államtitkár által képviselt álláspont alapján a 2016-os évben a tömegközlekedés változatlan feltételek mellett működik.

Az állam általi átvételre 2017. január 01-től kerülne sor, amelynek kapcsán az hangzott el, hogy mindez csak pozitív változást hozhat, sem az utasokat, sem az érintett településeket semmilyen hátrány nem érheti.”

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára keddi sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy az átvétel visszamenőleges hatályú lesz, 2016. január 1-jétől.

Alapkritérium, hogy az átadás-átvételi folyamatból az érintett utasok semmit sem érzékelhetnek – húzta alá az államtitkár. Ezért a főváros az agglomerációs közlekedéshez kapcsolódó feladatokat folyamatosan ellátja mindaddig – a jelenlegi ütemezés szerint ez év július 1-jéig -, amíg az átvétel feltételei létrejönnek. A működtetés költségeit pedig a kormány ez év január 1-jétől a fővárosnak megfizeti – tájékoztatott az államtitkár.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.