Programok a házasság hetén Budaörsön

(Budaörs, 2016. február 10. – Budaörsi Infó) Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.

 

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”

 

Budaörsi programok a házasság hetén:

 

A szerelem nem csak a 20 éveseké

Igazán vonzó, amikor 20-30 éve együtt élő házaspároknál is látunk valami sajátos tüzet, vonzalmat, egymással való kedves viccelődést. Ahogy egy-egy élethelyzetben elnézzük őket, mintha még mindig szerelmesek lennének… Vagy azok is? Hogyan lehetséges ez? A sok szülői feladat, a munka, egzisztencia megteremtése, a megszokást hozó sok eltelt év, rutinosan ismétlődő találkozások ellenére is megmaradhat és újra- újra loboghat a vágy, arra ami a tiéd, a házastársadra.

Ennek a tűznek a titkát fogja a Házasság Heti alkalmából Szőke Etelka (református lelkész, család szaklelkigondozó, Református Házasság- és Családsegítő Szolgálat) és Szőke Attila (református lelkész, család szaklelkigondozó) előadása kifejteni a budaörsi református templomban.

Időpont: 2016. február 12. péntek 18.30.

valentin_sziv_rozsa_szerelem_balint_0

Szerelmi 7próba

Helyszín: Több helyszínen

Időpont: 2016. 01. 30.–2016. 03. 02. Egész napos

 

Szeretetnyelv – irodalmi est Kéri Kittyvel és Oberfrank Pállal

Helyszín: PostART Budaörs

Időpont: 2016. 02. 14. 19.00

 

fiu_lany_szerelem3

 

Érzelmi intelligencia a párkapcsolatban – előadás

Helyszín: Gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár

Időpont: 2016. 02. 15. 19.00

 

Beszélgetés Lackfi János költővel hűségről, házasságról, a nagycsalád extrémsportjáról

Helyszín: PostART Budaörs

Időpont: 2016. 03. 02. 19.00

 

Pont_des_Arts_parizs_szerelemlakatok

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.