Befejezett nyomozás

Zsámbékon rabolt a 42 éves gyanúsított. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást rablás bűntett, valamint testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt N. László 42 éves zsámbéki lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2015. október 4-én 22 óra körüli időben Zsámbék utcáján követni kezdett egy idős férfit, majd a sértettre támadt, akit ököllel halántékon ütött. Az idős férfi ettől elesett. N. László ekkor a sértett ruházatában pénz után kutatott, de a helyszínről végül értékszerzés nélkül menekült el.

Egy órával később azonban a nyitott ajtón keresztül bement a sértett zsámbéki házába, ahol ismét az idős férfira támadt, ököllel többször megütötte és pénzt követelt tőle.  A sértett elesett és ekkor a 42 éves gyanúsított elvette tőle a nadrágja zsebében lévő pénzt és a mobiltelefonját, majd távozott a házból.
Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sértett a bántalmazások következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A zsámbéki rendőrök 2015. október 5-én a délelőtti órákban – a lakásában – fogták el N. Lászlót, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók bűnügyi őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Az illetékes bíróság 2015. október 7-én elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

A gyanúsított ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.