Civilek Napja

Majd két évtizede, 1998 óta, minden február elsején a civil szervezeteket ünnepeljük. A város vezetése köszönetet mond azért a sok munkáért, amelyet a civilek Budaörsön és Budaörsért végeznek.

 

Az 1994-ben alakult Civil Parlament 1997-ben február 1-jét jelölte meg a Civilek Napjának. Az eseményről elsőként 1998-ban emlékeztek meg. A civilek napja arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor sokkal több feladat és felelősség hárul az államra.

Rengeteg feladat van, amit a civilek hatékonyabban végeznek el, mint a hivatalos szervezetek. A civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte, számos területen könnyíti meg az életet.

Budaörsön nagyon sokszínű a civil élet. Kulturális, karitatív és sport szervezetek tucatjai működnek, lehetőséget adva, hogy a városban élők megtalálják a számukra legszimpatikusabb cselekvési formákat. Legyen szó szórakozásról, kikapcsolódásról, valamilyen hobbiról, érdekvédelemről, vagy mások segítéséről. Nincs olyan területe a városi életnek, ahol a civilek ne lennének jelen. Ezzel is színesebbé, érdekesebbé és élhetőbbé teszik városunkat.

Budaörs város önkormányzata köszönetet mond a helyi civil szervezeteknek azért a sok munkáért, amit városunkért végeznek.

 

(forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.