Csendes demonstrációra hív a Herman Budaörsön – Az oktatási rendszer ellen tiltakoznak

(Budaörs, 2016. január 31. – Budaörsi Infó) Egyre több gimnázium, iskola és óvoda tantestülete kerül fel a miskolci Herman Ottó Gimnázium által indított tiltakozáshoz csatlakozók listájára.

 

„A kialakult helyzet már súlyosan veszélyezteti hazánk jövőjét” – az oktatás egészének rendszerszintű átalakítását követeli szombati nyilatkozatában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Az Országos Tantestületi Értekezlet még tovább ment. Illegitimnek minősítve a Köznevelési Kerekasztalt, nemcsak a február 3-i tüntetésen való részvételre buzdít mindenkit, hanem február 10-re meghirdetett egy másikat is.

 

 

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola pedagógusai szülői támogatással úgy döntöttek, hogy egyetértésüket a nyílt levélben foglaltakkal nem csak aláírásukkal fejezik ki, hanem ugyanezen a napon a miskolci demonstrációval egy időben, vagyis 2016. február 3-án, 17 órától fáklyás felvonulást, csendes demonstrációt szerveznek Budaörsön.

A gyülekező 16:30-tól lesz a Herman Iskola udvarán. A felvonulás 17 órától 19 óráig tart majd.

Az útvonal: Bretzfeld utca – Szabadság út – Templom tér, és vissza.

17:40-kor a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökségi tagja, Tollner József és felkérésre Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere mond beszédet.

 

 

A demonstráción való részvételi szándékát eddig kifejezte a Kesjár Csaba Általános Iskola, a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Iskola, az 1. Számú Általános Iskola, a Csicsergő Óvoda és a Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Tantestülete és a Csillagfürt Óvoda is.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.