Újabb állatmentor sikertörténet – Blue most már gazdis és Áfonya Kuglóf

(Budaörs, 2016. január 27. – Budaörsi Infó) Állatmentor programunkat a 2016-os évben is folytattuk. Január hónapban a Budaörsi Infó Online-on és a nyomtatott újságunkban is írtunk a Budaörsi Állatmenhely két új gazdit kereső lakójáról. Blue, a cicalány és Tihamér, egy hároméves bak nyuszi voltak a hónap sztárjai, és nagyon gyorsan sikerült gazdit találnunk nekik.

 

 

Blue nagyon barátságok 10 hetes cicalány. Minden simogatásra dorombol, hallgat a nevére, és keresi az emberek társaságát. A fotózás alkalmával is igyekezett mindig a középpontban lenni, és sikerült is neki, hisz cikkünknek köszönhetően gyorsan meg is találta a neki való gazdit.

 

allatmentor_program_nyul_macska7

Blue a gazdikereső fotózáson

 

Blue egy fiatal párhoz került, és a cicalány az új gazdik mellé még egy új nevet is kapott. Most már Áfonya Kuglóf néven és sokkal boldogabban éli tovább a hétköznapjait.

Rita, a gazdi a Budaörsi Infónak elmondta, hogy mindenképp mentett cicát szeretett volna örökbe fogadni.

 

orokbe_fogadott_cica_budaorsi_allatmenhely5

 

“A tenyésztősökért vagyonokat kérnek, meg azok úgyis biztos gazdisok lesznek, a mentett cicussal viszont 100%, hogy nagyon jót teszek azzal, hogy családtaggá fogadom. Nem utolsó sorban jól jön pár piros pont a karmámba is!

 

orokbe_fogadott_cica_budaorsi_allatmenhely3

 

A lényeg, hogy azt gondolom, egy mentett állat sokkal hálásabb és ragaszkodóbb tud lenni.

Mindenképp kölyök cicát szerettem volna, hogy mellettem nőjön fel, így a kapcsolatunk sokkal szorosabb lehet, ha kezdetektől én vagyok az ‘anyukája’. Megszokjuk egymást, és úgy nevelem, ahogy én szeretném, és azt engedek meg neki, amit én szeretnék.

 

orokbe_fogadott_cica_budaorsi_allatmenhely911

 

Eredetileg egy félhosszú szőrű tricolor cica volt az álmom, olyat is kerestem, de aztán megláttam a cikket Tihamérról és Blue-ról és menthetetlenül szerelmes lettem.

A férjem is rábólintott, bár eleinte próbált győzködni, hogy Tihamértől ne szakítsam el, gondolkodtunk, hogy őt is elhozzuk, de sajnos arra nem lett volna lehetőségünk, de nem bírtam ki, hogy ne legyen az enyém a cica.

 

orokbe_fogadott_cica_budaorsi_allatmenhely2

 

Nagyon megfogott az, hogy egy nyuszi a barátja. Szeretem az ilyen fura párosokat, főleg, hogy ez azt mutatta nekem, hogy akkor biztos barátságos, kedves cica, ami nagy jó pont volt.

Telefonon és e-mailben is jelentkeztem érte, semmit nem bíztam a véletlenre. Átmentem az első rostákon, elmentem érte január 16-án, és szerencsére engem választottak a megfelelő gazdinak.

 

orokbe_fogadott_cica_budaorsi_allatmenhely4

 

Azóta minden éjjel 3 körül arra kelek, hogy ott fekszik a mellkasomon, dagaszt és cumizik. Imádja a pizsamám bolyhos anyagát, akkor is mászik rá, ha csak össze van hajtva az ágyon, de ha rajtam van, akkor ezzel telik a fél éjszaka.”

 

orokbe_fogadott_cica_budaorsi_allatmenhely

 

Áfonya Kuglóf barátja Tihamér egy másik szerető családhoz került, róla is hamarosan beszámolunk.

 

allatmentor_program_nyul_macska4

A fotózáson

 

A cicalány viszont nem szomorkodott sokáig Tihamér után, szerzett magának új barátokat. Kiderült, hogy szereti a tengerimalacokat is. Természetesen nem megenni…

 

orokbe_fogadott_cica_budaorsi_allatmenhely91

 

Állatmentor programunk februárban folytatódik. Kövessenek minket Facebookon is, és nézzék naponta frissülő hírportálunkat. Sosem lehet tudni, lehet hogy Önök is nálunk találják meg az igazit!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.