Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

Az ország nagy részére a tartós, sűrű köd, néhány megyében az ónos eső veszélye miatt is figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Az MTI-hez hétfő este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: elsősorban délkeleten, keleten lehet csapadék, a Tiszántúlon még akár hajnalban is. Kedden délután az északkeleti (Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg) megyékben kisebb körzetekben újra előfordulhat gyenge ónos eső.

Emellett – mint kiemelték – keddre virradó éjjel sokfelé rosszak lesznek a látási viszonyok. Nagy kiterjedésű, sűrű köd főként a középső országrészben lehet, és akár nappal is megmaradhat.

Az ónos eső veszélye miatt keddre Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, míg a tartós köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, de a Dunántúl magasabb részein ennél enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet a Dunától keletre általában mínusz 1 és plusz 6, a Dunántúlon plusz 6-13 fok között valószínű.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.