Mesterházy Attila Budaörsön: Magyarországon intézményesült a korrupció

(Budaörs, 2016. január 22. – Budaörsi Infó) A Közéleti Klub újabb rendezvényét tartották meg csütörtökön Budaörsön, 2016. január 21-én. A mostani Közéleti Klub vendége Mesterházy Attila volt.

Mesterházy Attila országgyűlési képviselő, az MSZP volt elnöke.

A beszélgetés témája: Merre tovább, Magyarország?

A házigazda Laczik Zoltán, helyi MSZP elnök volt.

 

16_01_21_Mesterhazy_Attila_kozeleti_klub12

 

Mesterházy Attila kislánya a Budaörsi kézilabda csapatban játszik, így sokat jár városunkban.

Elmondása szerint az elmúlt év egy nagyon turbulens időszak volt, hisz rengeteg minden történt, ami hatással volt az ország egészére. Megítélése szerint a fő téma a migránskérdés volt az utóbbi időben, hisz ezzel az üggyel könnyen el lehetett terelni a figyelmet.

Szó esett a CSOK-ról a kormány új lakásvásárlást segítő programjáról, amely három gyermek esetén segíti a szülőket. Mesterházy Attila szerint ezt nem a hétköznapi emberek számára találták ki, hanem azoknak, akiknek már van pénzük. A kormány így segítené őket abban, hogy ne a sajátjukat kelljen elkölteni.

“A kormány folytatja ugyanazt a társadalompolitikát, mint régen. Úgy gondolja, hogy ha a felsőbb osztályt teszi gazdagabbá, akkor az majd lecsorog. De bebizonyosodott, hogy ez nem működik.”

 

16_01_21_Mesterhazy_Attila_kozeleti_klub3

Megállapítása szerint a szegények szegények maradnak, a gazdagok pedig még gazdagabbá válnak.

A főbb területek, véleménye szerint, ahol probléma mutatkozik az Orbán kormány munkája miatt az az egészségügy és az oktatás.

Úgy véli, hogy a kormány intézkedései nem hogy javítottak volna az oktatáson, de még rontottak is a színvonalán.

“A pályaelhagyás és a külföldre vándorlás jellemző a magyarokra. A kórházak finanszírozási problémával küzdenek. Sok jó szakemberünk megy külföldre. A középiskolába járó gyerekek 2/3-a külföldön tanulna tovább. Ne gondoljuk, hogy utána visszajönnének.”

 

16_01_21_Mesterhazy_Attila_kozeleti_klub5

 

“Magyarországon intézményesült a korrupció. A Fidesz tudatosan törekszik arra, hogy  saját haverjait, klientúráját hozza helyzetbe, és milliárdokat osztanak szét.

Orbán Viktor két fő alappillérre épít: a jobboldali nacionalizmusra és a baloldali populizmusra. Magyarországon egy érdek által vezérelt populizmus van jelenleg.

Én nem várok változást a 2016-os évben sem az orbáni politikában.”

 

A Közéleti klub tovább folytatódik. A következő rendezvény februárban lesz.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.