Taxistüntetés Budapesten – BRFK: a rendőrség gondoskodik a forgalom tereléséről és irányításáról

A rendőrség  gondoskodik a forgalom tereléséről és irányításáról az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok budapesti demonstrációja által érintett belvárosi területeken.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd reggel közölte a rendőrség honlapján, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út és Andrássy út kereszteződésénél forgalomsegítéssel biztosítja a közlekedés folyamatosságát.

A kereszteződésnél taxik egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat- olvasható a police.hu oldalon.

 

 

BRFK: a demonstráció résztvevői jogsértést követnek el

A rendőrség hétfő délután felszólítást tett közzé a honlapján az Uber ellen szerveződött taxistüntetés szervezőihez és résztvevőihez címezve, miután a tiltakozók egy-egy útszakaszt teljesen lezártak a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kiemelte: a demonstráció résztvevői jelenlegi magatartásukkal jogsértést követnek el.

A rendőrség felszólította a be nem jelentett demonstráció szervezőit és résztvevőit, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út, a József Attila utca és az Andrássy út kereszteződésénél “állítsák vissza a rendezvény azon korábbi állapotát”, amelynél a forgalom haladása egy-egy forgalmi sávon biztosított volt.

Előzetes bejelentés nélkül kezdtek hétfő reggel demonstrációba a fővárosban taxisok az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás elleni tiltakozásul. Délután három óra után a tiltakozók lezárták a Bajcsy-Zsilinszky utat a Deák Ferenc tértől a Szent István-bazilikáig és az Andrássy út elejét.

 

Hétfő este a rendőrségen is bejelentették az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok demonstrációjuk folytatását.

 

Egy-egy sávon megindulhatott a forgalom a József Attila utcától az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út felé hétfőn késő délután, szintén járható egy sáv a Deák Ferenc tér felé kora estétől, miután az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok eltávolították keresztben álló autóikat az úttestről.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.