Kórházban cserélhettek el két újszülöttet Ausztriában 25 évvel ezelőtt

Egy grazi kórházban cserélhettek el két újszülöttet 25 évvel ezelőtt, de egyelőre csak az elcserélt személyek egyikének a kiléte ismert. Véradás alkalmával merült fel a gyanú, amelyet végül egy DNS-teszt igazolt.

 

Az érintett lány 2014 év elején egy véradás után azt vette észre, hogy vércsoportja eltér attól, amelyet édesanyja kismamakönyvébe bevezettek.

A kórház igazgatója, Gebhard Falzberger szerint az esetet 2015 áprilisában jelentették a grazi ügyészségnek. Mivel a hatóság az eljárást időközben lezárta, a kórház most az érintett családdal együtt igyekszik kideríteni a történteket.

A Kleine Zietung című osztrák lap beszámolója szerint a véletlen csere 1990. október 15. és november 20. között történhetett. Az ügy felderítése érdekében a kórház ingyenes DNS-tesztet ajánl azoknak, akik ebben az időszakban a kórházban születtek vagy hozták világra gyermeküket. A szóban forgó időben mintegy 200 lánygyermek született az osztályon, eddig négyen végeztették el a tesztet.

Az osztály vezetése szerint ma már a véletlen csere elképzelhetetlen lenne, hiszen az újszülöttekre két azonosító karszalagot is tesznek, a kilencvenes években használt egy szalag helyett.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.