Engedély nélkül tárolt lőszereket

A budaörsi nyomozók egy 24 éves helyi férfit fogtak el. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Dávid 24 éves budaörsi lakos ellen.

 

A budaörsi nyomozók állampolgári bejelentés alapján jelentek meg és tartottak házkutatást 2016. január 12-én 22 óra 20 perc körüli időben a 24 éves férfi lakásában, melynek során 74 lőszert, 2 töltényhüvelyt, 20 riasztó lőszert, 85 gumilövedéket és egy gáz-riasztó fegyvert vagy annak utánzatát foglalták le.

B. Dávid az intézkedő rendőröknek elmondta, hogy a lefoglalt tárgyakat elhunyt rokonától hozta el úgy, hogy sem a tárolásukhoz szükséges feltételekkel, sem pedig fegyvertartási- és tárolási engedéllyel nem rendelkezik. A férfit a budaörsi nyomozók a helyszínen elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A büntetőeljárást ellene – szabadlábon hagyása mellett – szakértők bevonásával a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.