A “Budaörs” név, városi címer, városi zászló használatának engedélyezése

(Budaörs, 2016. január 13. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy ki és milyen feltételek mellett használhatja Budaörs város nevét, címerét és zászlóját. Cikkünkben megtalálják a használat engedélyezéséhez szükséges formanyomtatványt.

 

 

Dr. Bocsi István, Budaörs jegyzője elmondás szerint :

“A Budaörs név(A korábbi cikkünkben említett kivételeket nem ideértve – a szerk.)csak névhasználati engedély birtokában használható. Ez azt jelenti, hogy a Budaörs nevet csak akkor lehet használni, ha erre az érintett engedéllyel rendelkezik, és csak arra a célra, amelyet kérelmezett, és amely az engedélyben is szerepel.

A névhasználati engedélyt a polgármester adja, az erre vonatkozó kérelmet az érintettnek írásban – akár, az erre rendszeresített, a Rendelet mellékletét képező nyomtatványon – kell benyújtani hozzá.

A kérelemnek tartalmaznia kell a kérelmező alap adatait (név, lakcím/székhely, elérhetőség, tevékenységi kör), a névhasználatra vonatkozó adatokat (időtartama, célja, módja) valamint meg kell jelölni a kérelmező budaörsi kötődését.

Mellékletként csatolni kell nem természetes személy esetében az alapító okiratot vagy cégkivonatot, illetve embléma, jelvény, kiadvány, dísz- vagy emléktárgy, egyéb termék esetén annak színes tervét, a tényleges méret és a nagyítás vagy kicsinyítés léptékének feltüntetésével.

Az engedélyezési eljárás és a névhasználat illeték- illetve díjmentes.

 

A kérelem benyújtásához szükséges kérvényt ide kattintva éri el!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.