Vonalkódot cseréltek

A budaörsi rendőrök két oroszlányi férfit csalással gyanúsítanak. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. Róbert 26 éves és S. Róbert 31 éves oroszlányi lakosok ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2016. január 8-án 18 óra 30 perc körüli időben egy budaörsi bevásárlóközpontban – egyéb termékek kiválasztása mellett – magukhoz vettek 6 darab játékkonzolhoz való szoftvert. Az ezeken lévő áruvédelmi eszközt – a magukkal vitt eszközzel – kinyitották és kivették belőle a termékeket, majd azokra olyan vonalkódot ragasztottak rá, melynek következtében az áru olcsóbbnak tűnt az eredeti árnál. Ezt követően a termékeket visszahelyezték a széferekbe.

 

A 6 szoftverből kettőt P. Róbert, míg négyet S. Róbert fizetett ki egy másik kasszánál. Cselekményükkel a gyanúsítottak megtévesztették az áruház pénztárosát, így jogtalan haszonra tettek szert és kárt okoztak.

 

A vásárlást követően P. Róbertet az áruház biztonsági szolgálatának munkatársai a rendőrök kiérkezéséig visszatartották, S. Róbert viszont elmenekült a helyszínről. A 26 éves férfit a rendőrök a helyszínen elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. 31 éves társa másnap önként jelentkezett a rendőrségen, ahol őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A férfiak ellen a további büntetőeljárást – szabadlábon hagyásuk mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.