Új házat építenél a CSOK-kot felhasználva? Vigyázz, drágább lehet mint hitted!

(Budaörs, 2016. január 10. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) Egy nem túl hangsúlyozott, ámde igen fontos változásra szeretném felhívni a figyelmet a CSOK-kal kapcsolatban.

 

Az érvényes jogszabály 6.§ 2.d pontja kimondja, hogy minden olyan épületnek, amit uniós, vagy magyar kormányzati támogatásból építenek, már most meg kell felelnie azoknak az energiahatékonysági követelményeknek, aminek egyébként csak 2018-ban kellene megfelelni és sokkal drágábbá teszik az építkezést.

Ez alapján a falaknak, nyílászáróknak, födémnek a mai nap egyébként érvényes szabványoknál mintegy 40 százalékkal energiatakarékosabbnak kell lenniük.

d) az a)-b) pont alá nem tartozó épületnek, amely energiamegtakarítási célú hazai vagy uniós pályázati forrás vagy a központi költségvetésből származó támogatás igénybevételével valósul meg, meg kell felelnie az 5. mellékletben foglalt követelményeknek

Nagyon kell vigyázni, hogy ne beköltözés előtt derüljön ki, hogy lehet kezdeni elölről az építkezést vagy még több milliót kell rákölteni a házra.

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.