Megújul a Budaörsi Mentőállomás

(Budaörs, 2016. január 7. – Budaörsi Infó)  A budaörsi mentőállomáson működő Budaörs és Kistérsége Mentéséért Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumának Civil fejlesztési alapjához benyújtott pályázati anyagával, 900 ezer forintot nyert. További 275 ezer forintnyi támogatás Budaörs Város Önkormányzatától áll rendelkezésükre az épületük belső festésére.

 

Az alapítvány az elnyert összeget a mentőállomás dolgozóinak szakmai továbbképzésére használhatja fel.

Nagy Gábor a Budaörsi Mentőállomás vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a mentőállomás dolgozói a kompetenciájuknak megfelelő szakmai továbbképzéseken fognak részt venni.

Ez összesen 30 embert érint – a mentőállomás minden dolgozóját.

„A Magyar Reszuszcitációs Társaság tanfolyamain fognak részt venni az ápolóink és a mentőtisztek. Ezeken a képzésen az ápolóknak leginkább az instruktori képzés a fontos, hisz ennek segítségével tudnak helyesen oktatni elsősegély-nyújtási, illetve újraélesztési ismereteket.

Az orvos-mentőtisztek részére az újraélesztések során végzett tevékenység magasabb szintű, csapatvezetői szemléletű továbbképzése valósul meg. Gépkocsivezetőink pedig speciális vezetéstechnikai tréningen vesznek részt. ”

 

A 2016-os évben azonban nem csak a személyi állomány fejlesztésére kerül majd sor a budaörsi mentőállomáson, hanem az épület felújítása is a megvalósítandó célok között szerepel. 2015-ben Budaörs Város Önkormányzatától az állomás 275 ezer forint támogatást kapott, az épület belső festésére.

A festés azonban addig várat magára, amíg a külső burkolat felújítása meg nem valósul.

„Az Országos Mentőszolgálat vezetésével zajlik egy egyeztetést azt illetően, hogy milyen formában kerül sor az állomás külső szigetelésének és burkolatának felújítására, hogy a beázások és a hatalmas energia felhasználás mérséklődjön. Bízunk benne, erre hamarosan lesz forrás, és mi is nekikezdhetünk a festésnek, hisz az állomás dolgozói a festést közmunkaként végzik majd el, a saját szabadidejük terhére.”

 

A 2015-ös évben a mentőállomáson felújításra kerültek, szintén alapítványi segítséggel, a tíz év alatt elhasználódott elektronikai berendezések. A távlati terveik között szerepel több mentéstechnikai eszköz beszerzése illetve új kutatási célú műszerek tesztelése, mely irányt mutathat a prehospitális betegellátás jövőbeni fejlesztésében. Ez egyenlőre csak egy távoli álomnak tűnik, hiszen ezek az eszközök nagyon drágák és beszerzésük valamint üzemeltetésük a jelenleg rendelkezésükre álló erőforrásaikat jelentősen meghaladják.

Nagy Gábor elmondás szerint a 2016-os évben is tovább folytatódik majd az együttműködésük a Budaörsi Vöröskereszttel és a kistérség társszerveivel. Több közös programot is szerveznek majd az évben.

Az első ilyen program kisgyermek és csecsemő újraélesztési és elsősegély előadás lesz, 2016. január 28., 9.30-12.00 óra között a Budaörs Ifjúsági Klub nagytermében.

Az előadást Nagy Gábor tartja. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.

 

mento_allomas

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.