Szilveszterkor lehűlésre, az újévben hóra is számítani lehet

A következő napokban folytatódik a ködös, párás idő, szilveszterkor viszont lehűlés várható, akár mínusz 10 Celsius-fok is lehet. Az újév első napjaiban elszórtan már hószállingózásra, gyenge havazásra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Hétfőn nagyrészt borult, párás, több helyen ködös idő lesz. Elszórtan szitálásra, elvétve esetleg ónos szitálás is előfordulhat. Napközben helyenként elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, erre leginkább a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze északnyugati részén van esély. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul, a hegyekben azonban enyhébb lehet az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 2-7 fok között valószínű, de a napos tájakon kissé melegebb is lehet.

Kedden északkelet felől fokozatosan egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, nyugaton, délnyugaton viszont estig maradnak erősen felhős, párás körzetek, arrafelé szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, nap közben pedig plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.

Szerdán túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. A Tiszántúlon megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok lesz, a nappali hőmérséklet 0 fok közelében alakul.

Az év utolsó napján, csütörtökön túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Szilveszterkor a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3 fok között várható, nappal mínusz 3 és 0 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Az újév első napján is hasonlóan derült, csapadékmentes lesz az időjárás. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 4 és mínusz 1 fok között alakul.

Szombaton az ország nagyobb részén még sok lesz a napsütés, de nyugaton megvastagszik a felhőzet, ott estefelé hószállingózás, gyenge havazás is lehet. A minimum hőmérséklet mínusz 11 és mínusz 6, a maximum hőmérséklet mínusz 4 és mínusz 1 fok között valószínű.

Elszórtan jövő vasárnap is lehet hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 4, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 4 és mínusz 1 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.