A második Gazdapiaci karácsony Budaörsön

(Budaörs, 2015. december 20. – Budaörsi Infó) 2015. december 19-én volt a Budaörsi Gazdapiac fennállásának második karácsonyi ünnepsége. Idén ismét karácsonyfákat kaptak a budaörsiek kedvezményes áron és minden fához járt 10 darab tojás is.

 

A programon a Budaörsi Pacsirták népdalénekes csoport lépett fel Havay Viktória vezetésével.

 

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt4

2015_gazdapiac_karacsony

 

A rendezvényt Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy nagyon fontosak az olyan rendezvények mint ez a mostani, amit a Budaörsi Gazdakör a zsámbéki gazdákkal közösen szervezett.

 

2015_gazdapiac_karacsony_wittinghofftamas

 

“Köszönet a Vöröskeresztnek is, hogy csatlakozott a rendezvényhez. Ilyenkor karácsonyhoz közeledve valóban a szülők, a gyerekek, mindenki nagyon készülődik.

Ilyenkor talán kicsit jobban is odafigyelünk egymásra. Ebben az odafigyelésben nagyon fontos, hogy azokra is gondoljunk, akik kicsit nehezebb körülmények között élnek itt közöttünk.

 

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt11

 

Erre az önkormányzat mindig odafigyelt, de nagyon fontos volt eddig is, hogy vannak olyan civil szerveztek, amelyeknek kifejezetten ez a küldetésük, és a Vöröskereszt alapvetően ilyen.

A Vöröskereszt a Gazdakörrel összefogva, ma arra is odafigyelt, hogy azoknak is jusson valami a karácsonyfa alá az ünnepekre, az asztalra, és egyéb meglepetések tekintetében is, akiknek kicsit nehezebb.

 

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt1

 

Én mindenképpen köszönetet szeretnék mondani a szervezőknek azért is, mert meghívtak erre a rendezvényre.

Most már több mint egy éve működik itt a Gazdapiac, és én úgy látom, hogy a budaörsiek nagyon megszerették. Nagyon sokan vannak ma is. Látjuk, hogy nagyon sikeres ez a kezdeményezés.

Amikor Kisberk Balázs azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy legyen szerdán is piac, akkor a hivatalban nagyon sokan aggódtak, mert laknak itt páran a környéken, hogy “húha ebből baj lesz…”.

Először egy kicsit a fejünket vakarva tartózkodtunk a dologtól, de aztán én többször lejöttem a Gazdapiac területére szerdán délutánonként, és azt láttam, hogy ez az alsó két parkoló üres szokott lenni.

A szerdai piacot egyenlőre tekintsük úgy, hogy ez próbaüzem, és ha sikerülni fog, akkor tartósan is így marad. Gratulálok a szervezőknek és köszönöm szépen mindenkinek, aki a piac létrejöttében részt vett, és mindenkinek békés boldog szép karácsonyt kívánok!”

 

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt8

 

Fodor Antalné dr., a Magyar Vöröskereszt Pest megyei elnöke köszöntőjében elmondta, hogy ebben a rohanó világban nagyon fontos az összefogás, az egymásra figyelés, az összetartozás érzésének az erősítése.

 

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt6

 

“Advent idején kicsit több figyelmet fordítunk egymásra, bár az év minden napján erre lenne szükség. A Magyar Vöröskereszt szervezete igyekszik az ország minden részén részt venni azokban a közösségi kezdeményezésekben, amelyekkel segíteni tudja az emberek igényeinek kielégítését.

Nekem a megyei Vöröskereszt elnökeként örömömre szolgál, hogy Budaörs térségében ismét feléledt és erőteljesen működik a Vöröskereszt városi szervezete. Azt kívánom önöknek, hogy találják meg mindig azokat a szervezeteket, amelyekkel együttműködve tudunk egymás sorsán könnyíteni.

A karácsony ünnepe előtt azt kívánom, hogy minden elképzelésük váljon valóra!

 

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt5

 

Szilágyi Domonkos – Karácsony

Karácsony ünnepén az a kívánságom,
Legyen boldog mindenki a világon.
Itt is, ott is mindenhol legyen olyan béke,
Mint amilyen bent lakik az emberek szívében.

 

Én kívánom, hogy az önök szívében ne csak karácsony ünnepén legyen béke és a szeretet, hanem az év minden napján. Egészségben gazdag boldog új évet kívánok, hiszen ha az egészségünk megvan, akkor a többit közösen, összefogással elő tudjuk teremteni.”

 

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt9

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt14

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt13

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt12

 

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt10

 

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt3

2015_gazdapiac_karacsony_voroskereszt2

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.