Őrizetbe vették a francia külügyminiszter fiát egy csalás miatt indított eljárásban

Őrizetbe vette kedden Thomas Fabiust, a francia külügyminiszter, Laurent Fabius fiát a Párizs közeli Nanterre ügyészsége egy hamisítás, csalás és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozás keretében – közölték rendőrségi források.

 

Az ifjabb Fabiusnak a Párizs belvárosában, az elegáns boulevard Saint-Germainen található lakásában kedd délelőtt házkutatást is tartottak a rendőrök.

Az ügyészség 2013. június 27-én indított vizsgálatot annak tisztására, honnan származhattak a Thomas Fabius bankszámláján megjelentek hatalmas összegek, de a 34 éves férfit most hallgatják ki először az ügyben.

A nyomozókat elsősorban a 2012-ben 7 millió euróért vásárolt luxuslakás fedezete érdekli. A gyanús tranzakcióra a francia pénzügyminisztérium pénzmosás elleni részlege hívta fel az ügyészség figyelmét.

Cyril Bonan, Fabius ügyvédje akkor a sajtónak azt mondta, hogy ügyfele részben saját megtakarításból, részben banki kölcsönből vásárolta a lakást.

Thomas Fabius ellen nem az első ügyészségi eljárás: 2009-ben egy Afrikának bankkártyákat gyártó vállalat csődbe jutásakor beismerte, hogy mintegy 90 ezer eurót elsikkasztott a cég vagyonából.

A szerencsejátékok iránti szenvedélyéről ismert Thomas Fabius ellen egyébként októberben elfogató parancsot adtak ki az Egyesült Államokban, amiért Las Vegas-i kaszinókban 3,5 millió dollár értékben állított ki fedezet nélküli csekkeket. Az ügyet leleplező Le Point című francia hetilap szerint a francia diplomácia vezetőjének fia 2012. május 16-ra virradó éjjel halmozott fel hatalmas adósságot amerikai szórakozóhelyeken

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.