Lezárult a „Hulladékgyűjtési rendszer fejlesztése Budaörsön” projekt

(Budaörs, 2015. december 17. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzata 2015. december 14-én tartotta a „Hulladékgyűjtési rendszer fejlesztése Budaörsön” című projektjének sajtótájékoztatóval egybekötött zárórendezvényét a Városházán.

 

A „Hulladékgyűjtési rendszer fejlesztése Budaörsön” című projekt megvalósítása hivatalosan is lezárult a 2015. december 14.-én tartott sajtónyilvános zárórendezvény megtartásával.

Az esemény Kálóczi Imre alpolgármester úr nyitóbeszédével vette kezdetét, melyben összefoglalta a projekt során megvalósult eszközbeszerzéseket, valamint a projekt résztvevőinek munkáját ismertette, kiemelt hangsúlyt fordítva a BTG Nonprofit Kft. munkatársaira.

 

btg_szelektiv_sajtotaj3

Kálóczi Imre

 

A projekt céljai között szerepelt a lakosság szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos szemléletformálása, kiemelt figyelmet fordítva az iskoláskorúakra.

A program megvalósítása alatt végrehajtott kampányról Száraz Lajos szociológus tartott beszámolót.

 

btg_szelektiv_sajtot

Száraz Lajos

 

A szemléletformálás sikerességét igazolja az, hogy a gyerekek aktívan részt vettek a megrendezett programokon. Ez talán annak is köszönhető, hogy már a projekt kezdetekor is bevonásra kerültek a projekt kabala figurájának kiválasztásába, így a teljes megvalósítási időszakot végig kísérhette Hűbele Breki, a kedves béka figura.

A szemléletformálási kampány során kiosztott kiadványok, szóróanyagok széles körben terjesztésre kerültek, így remélhetőleg sok mindenkihez eljutott, hogy segíthesse a szelektív gyűjtést a mindennapokban.

A fejlesztés eredményeként beszerzésre került 6500 db 120 literes hulladékgyűjtő edényzet és 2 db hulladékgyűjtő jármű, melyeket kizárólag a házhoz menő szelektív gyűjtéshez használnak majd. 15 db 1100 literes gyűjtőkonténer, melyek a város különböző pontjain kapnak majd helyet. 600 db házi komposztáló prizma, melyek szintén a lerakókra kerülő hulladékok mennyiségének csökkentését segítik elő.

Mindezek mellett a projekt részeként egy szelektív hulladékválogató telephely kerül kialakításra, melynek szükséges eszközparkja: univerzális munkagép, nyitott szelektáló gépsor illetve egy mobil hídmérleg.

A projekt az Európai Unió 95%-os támogatása mellett 282,03 millió forint támogatás felhasználásával valósulhatott meg.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.