A Göncz Árpád utca a Bibó István térre vezet Budaörsön

Novemberi elvi döntését követően végleges döntést hozott arról Budaörs város képviselő-testülete, hogy Göncz Árpádról, Magyarország rendszerváltást követő első köztársasági elnökéről nevezi el a Városháza melletti utcát. Az újonnan létrejövő Göncz Árpád utca a volt köztársasági elnök jó barátjáról és eszmetársáról, Bibó Istvánról elnevezett térre vezet.

Budaörs Város Önkormányzata 2016. december 16-án tartott képviselő-testületi ülésén végleges döntést hozott arról, hogy Göncz Árpádról nevezi el a Bibó István térre vezető, a Városháza mellett húzódó utcát.

Az elnevezéssel a nemrég elhunyt volt köztársasági elnök családja is egyetértett.

Szimbolikus erejű, hogy az új Göncz Árpád utca pont abba a térbe torkollik bele, amelyet Bibó Istvánról, a magyar politikai gondolkodás egyik legmeghatározóbb alakjáról nevezett el az önkormányzat, s hozott erről elvi döntést még 2011-ben, születésének századik évfordulója alkalmából.

 

budaors_goncz_arpad_utca6_bibo_ter_2015okt

 

Göncz Árpád és Bibó István így nemcsak életükben lehettek kitűnő barátok, eszme-, illetve politikai fogolyként cellatársak, valamint nyugszanak egy helyen az Óbudai Temetőben, hanem Budaörsön is egymás mellett emlékeztetnek rájuk a város fontos közterületei.
Az utcanévtáblák elhelyezésére azt követően kerülhet sor, hogy a Budakeszi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya a folyamatban lévő telekalakítási eljárást sikeresen és jogerősen befejezte.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.