Zsák Andrást, a Polgármesteri Kabinet munkatársát Albert Schweitzer éremmel tüntették ki

(Budaörs, 2015. december 10. – Budaörsi Infó) Zsák András, a Polgármesteri Kabinet munkatársának munkáját 2015. december 9-én Albert Schweitzer érem adományázásával ismerte el a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség. Kitüntetését a hadisír-gondozás érdekében végzett munka támogatásáért és a béke megőrzéséért tett szolgálatáért vehette át.

 

 

Zsák András a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon nagy megtiszteltetés számára, hogy átvehette ezt a kitüntetést.

„Budaörs Város Önkormányzatának támogatása nélkül én sem kaphattam volna meg ezt az elismerést. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a Katonai Temetőre és Békeparkra. Nagyon szerencsés vagyok, hogy a munkám révén én foglalkozhatok a katonai temetővel kapcsolatos feladatokkal.”

 

Mióta látod el ezt a feladatot az önkormányzatnál?

„Kilenc éve foglalkozom a polgármesteri kabineten belül hadisírokkal, illetve a katonai temetővel és békeparkkal kapcsolatos munkákkal. Ez idő alatt sikerült a magyar és a német hadisír-gondozó szövetséggel és a nagykövetség katonai attaséstábjával is aktív és jó kapcsolatot kialakítanom.

Ennek a feladatnak a leglátványosabb része, a hozzánk érkező katonai bevetési és ifjúsági csoportok fogadása és koordinálása.”

 

Mi az ami motivált, hogy elvállald ezt a feladatot?

„Gyerekkoromban régésznek készültem és nagyon érdekelt a történelem is. Valahogy ez egy szerencsés együttállása a csillagoknak, hogy sikerült ezt a feladatot megkaphattam. Nagyon örülök neki.

Szeretném megköszönni az Önkormányzatnak, hogy rám bízták ezt a nemes feladatot, és a kolléganőmnek Géczy-Gaál Szilviának, hogy segíti az ezzel kapcsolatos napi szintű munkámat. Szeretném még kiemelni Kovács Imrét, a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség magyarországi megbízottját, akivel kiváló az együttműködésünk.”

 zsak_andras_kituntetes2

 

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a Budaörsi Infónak elmondta, hogy Zsák András kitüntetése nagy megtiszteltetés a város számára is.

“András valóban nagy lelkesedéssel látta el ezt a feladatát. Ahogy az indoklásban is elhangzott, a város és a hivatal szellemiségének megfelelően, de személyes elkötelezettségből is.

Számunkra rendkívül fontos az elesettek végtisztessége, s talán még ennél is sokkal fontosabb az üzenete egy ilyen katonatemetőnek a sok-sok ezer áldozat sírjával. Megmutatja, hová vezet az esztelen háború, mit eredményez a gyűlölködés.

Ahogy azt pár éve a tízéves évfordulón a német nagykövet mondta, soha nem fordulhat elő a jövőben, hogy bárkiket vallásuk, származásuk, nemi identitásuk alapján üldözzenek. A park egyben tüntetés amellett, hogy a különböző nemzetek békességben éljenek egymással, a sokszínű világban.”

 

zsak_andras_kituntetes

 

Gratulálunk!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.