Lendvay Dóra aerobikbajnok a Városi Sport Díj első örökös kitüntetettje

(Budaörs, 2015. december 9. – Budaörsi Infó) Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei közművelődési és sportdíjakat 2015. november 4-én. Lendvay Dóra aerobikbajnok lett a Városi Sport Díj Örökös Kitüntetettje. A nemrégiben átvett díjáról és távlati terveiről beszélgettünk vele.

 

 

Testnevelési és Sport Díj

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben.

 

unnepi_testuleti_11_04 (3)

 

A Díj három kategóriában adományozható:

Kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért, EGYÉNIBEN és CSAPATBAN

A város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel gravírozott egyedi karórát is kapnak.

 

Egyéni sportoló díjazott 2015-ben: LENDVAY DÓRA (BDSE Aerobik Szakosztály)

 

lendvaydora_wittinghofftamas

Wittinghoff Tamás polgármesterrel

 

Lendvay Dóra 24 éves, 17 éve aerobikozik. Elmondása szerint a siker kulcsa a maximalizmus és a fegyelem. Ő lett az év sportolója, és amiért harmadszor nyerte el, övé az örökös díj is. Az ünnepségen nem tudta átvenni kitüntetését, épp az Európa bajnokságon volt, ahol egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem volt a termés.

“Teljesen hihetetlen, hogy elsőként kaptam meg az örökös díjat. Nagyon nagy megtiszteltetés ez számomra. Szeretném megköszönni elsősorban Árva Mártának, Budaörs Városnak és a BDSE-nek, hogy segítették a munkámat, támogattak és hittek bennem, illetve csapattársaimnak és felkészítő edzőimnek, akik mind hozzájárultak a sikerekhez.

Amikor elkezdtem aerobikozni egyáltalán nem számítottam arra, hogy idáig el fogok jutni. A nagy vágyam az volt, hogy a válogatottba bekerüljek és Magyarországot képviselhessem. 2015 küzdelmes, de annál sikeresebb évem volt. A sok éven át tartó lemondás, munka és kitartás Bakuban meghozta gyümölcsét, mely úgy gondolom, hogy az egész pályafutásomat megkoronázta. Az Európa-bajnoki cím pedig már csak hab volt a tortán.

 

Miért pont az aerobikot választottad?

“Mozgékony gyerek voltam, a szüleim mindenképp le akarták kötni a fölös energiáimat, és mivel a városban nem nagyon volt más sportolási lehetőség akkoriban, kínálta magát ez a sportág. 17 éve kezdtem el aerobikozni Budaörsön, Árva Márta vett a szárnyai alá. Nem gondolták, hogy úgy összenövünk az aerobikkal, hogy élsportoló leszek, de természetesen támogattak mindenben, akár edzésekről, akár nyári edzőtáborokról volt szó.”

 

Az Európa Játékokon Hegyi Dóra, Lendvay Dóra, Szöllősi Panna, Bali Dániel és Farkas Balázs aranyéremmel tértek haza, amivel nem csak másokat, de magukat is meglepték.

“Valahányszor visszanézem az Európa Játékokat felvételről, újra és újra elöntenek az érzések… még mindig hihetetlen számomra az eredmény és az élmény, pedig már majd fél éve volt a verseny.”

 

Mennyi munka volt ebben a produkcióban?

“A csapatunk ötfős, azonban 3 különböző helyszínen élünk és készülünk külön-külön, így általában hétvégeken tudunk együtt edzeni, javarészt Debrecenben. A felkészítést három edző, Kovácsné Laurinyecz Julianna, Kovács Judit és Réfi Eszter vezette, akikkel már junior korom óta dolgozom együtt.

Ezzel a gyakorlattal nagyjából másfél éve készülünk, persze menet közben rendszeresen alakítunk rajta itt-ott, hogy minél látványosabb legyen. A tavalyi mexikói világbajnokságon debütáltunk vele, azóta kicsit változott a csapatfelállás, de a kemény és hosszú felkészülési idő meghozta az eredményét. Bakura szépen összeállt minden. Sikerült a lehetetlen, felállhattunk a dobogó legfelső fokára és nekünk szólt a Himnusz, így megszereztük a magyar csapat 8. aranyát. Ez külön nagy boldogsággal és büszkeséggel töltött el bennünket.”

 

Milyen eredményeid voltak eddig a felnőtt mezőnyben és mire vagy a legbüszkébb?

“Sok emlékezetes verseny és kemény edzés áll mögöttem, amire boldogan tekintek vissza. Hatszoros felnőtt magyar bajnoknak mondhatom magam egyéni, páros és csoport kategóriákban, emellett volt alkalmam rangos nemzetközi versenyeken is elindulni: kijutottam négy világbajnokságra, öt Európa-bajnokságra és a 2013-as Világjátékokra, ezen kívül részt vettem számos világkupán, amiken négy ízben dobogóra is állhattam.

Legkiemelkedőbb eredményem az idei novemberi Európa-bajnokság csapatversenyében elért meglepetés-győzelem, melynek szépsége, hogy a húgom is a csapat tagjai között volt, illetve a bakui Európa Játékokon megszerzett aranyérem, mely a legkedvesebb mind közül.

 

Mit tartogathat még a jövő?

“Az aerobik nem olimpiai sportág, így nekünk a Világjátékok és az Európa Játékok számít csúcseseménynek, melyeket az Olimpiai Játékokhoz hasonlóan 4 évente rendeznek. A következő Világjátékok 2017-ben esedékes, de a kvalifikáció már jövőre elkezdődik: a csapatfelállás egyelőre bizonytalan.”

 

Mik a terveid a versenysport befejezése után?

“Mesterszakos hallgató vagyok a Budapesti Corvinus Egyetemen, vállalkozásfejlesztést tanulok. Emellett terveim között szerepel, hogy elvégzem az aerobik edzői tanfolyamot is, így nem kell teljesen megválnom szeretett sportágamtól.”

 

lendvay_dora2

 

lendvay_dora

 

Gratulálunk és további sok sikert!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.