Hivatalosan is megnyílt az új felnőtt játszótér Budaörsön

(Budaörs, 2015. december 9. – Budaörsi Infó) Hivatalosan is megnyílt Budaörs első felnőtt játszótere, ahol tíz sporteszközt vehetnek birtokba a sportolni vágyók. A kültéri fitneszpark a Herman Iskola udvarán működik és tanítási időn kívül bárki ingyenesen használhatja.

 

Az új szabadidős sporteszközöket Bíró Gyula alpolgármester és Stift Nándor a körzet önkormányzati képviselője adta át hivatalosan 2015. december 8-án.

Bíró Gyula alpolgármester megnyitó beszédében elmondta, hogy bár két évbe telt, és nem is az eredetileg tervezett helyére került a most átadásra kerülő felnőtt játszótér, viszont már látni, hogy rengetegen használják és szeretik.

 

felnott_jatszoter_herman4_biro_gyula

“Az 17,5 millió forintból megvalósult fitneszpark az iskola kerítéssel elválasztott sportudvarán, a műfüves sportpálya és a futópálya közötti területen helyezkedik el. A felnőtt játszótéri eszközök sokoldalúan dolgozzák meg a testet: a hát-, váll- és lábizmok erősítésétől kezdve a derék és a csípő átmozgatására is alkalmasak. Ráadásul mindenki a saját egyéni ütemében kísérletezhet velük. 

 

felnott_jatszoter_herman2

 

A játszótéren vastag gumi burkolatot építettek ki, így garantálva az amúgy is biztonságos sportszerek veszélytelen használatát. Az eszközök köré napvitorlákat feszítettek ki, amelyek erős napsütésben megvédenek a sportolás közbeni leégéstől.

Mind a tíz sporteszközzel kapcsolatban részletes leírás található a parkban, így a kezdők is gyorsan kitapasztalhatják, hogy melyiket hogyan kell használni.”

 

felnott_jatszoter_herman3

 

Stift Nándor a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ezt a felnőtt játszóteret eredetileg az Ifjúsági parkban szerették volna megvalósítani. Viszont az ott lakók közössége nem támogatta, mert úgy gondolták, hogy túl nagy hangzavarral járna a sporteszközök használata.

 

felnott_jatszoter_herman_stift_nandor

Stift Nándor

 

“Szerintem alapból úgy vannak ezzel a dologgal az emberek, hogy jó volna ha lenne fitneszpark, de ne előttük valósuljon meg. Én azt látom nap mint nap, amikor erre járok, hogy egyáltalán nincs zajongás. Használják a gépeket és nem hangoskodni járnak ide az emberek.

Valamikor négy vagy öt évvel ezelőtt Lukács András barátommal beszélgettünk arról, hogy milyen jó volna egy ilyen közösségi színteret Budaörsön is megteremteni.

Két évvel ezelőtt Szentesi Gergő barátommal Budapesten már néztünk hasonló gépeket. Leültünk egy padra, és egyszer csak megérkezett két hölgy bevásárló kosárral, amit leraktak és felszálltak a fitnesz gépre sportolni kicsit. Miközben társasági életet éltek, mozogtak is. Ez nekem akkor nagyon megtetszett. Sokat beszéltünk róla és arra jutottunk, hogy ennek nagy létjogosultsága lenne Budaörsön. Most pedig nagyon örülünk, hogy végre meg is valósult.”

 

felnott_jatszoter_herman

 

A nyitva tartás az iskolai időbeosztáshoz alkalmazkodik, mivel tanítási időben a diákok használják a parkot. Reggel 6 és 8 óra között nyílik meg a látogatók előtt, illetve este 18 órától 23 óráig.

A hétvégén és a tanítási szünetekben pedig egész nap bárki ingyenesen látogathatja a játszóteret.

 

felnott_jatszoter_herman_birogyula2

 

Korábbi cikkeink a témában:

Szabadtéri játékok: felnőtt játszótér Budaörsön

Javítják az új felnőtt játszóteret

Ismét megnyitott a Budaörsi Herman Fitnesz Park

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.